Nikolić: Partizan je favorit, imamo šanse

Derbi

Nikolić: Partizan je favorit, imamo šanse

Košarka -
Nažalost, nemamo taj sistem koji Partizan gaji godinama i dovodi najbolje mlade igrače, kaže trener Radničkog

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić izjavio je da je Partizan favorit u meču 6. kola košarkaške ABA lige, ali i da njegov tim nije bez šansi.

Partizan ima mladu i poletnu ekipu koja igra sa velikom energijom. Mislim da je sve otvoreno. Ako budemo dobro trčali i skakali, kao što to čini rival, meč će biti neizvestan. Crno-beli su favoriti, nemaju razloga za strah, igraju kod kuće, ali mnogo toga će zavisiti od nas“, izjavio je Nikolić, čiji tim ima skor 2-3, dok su 'crno-beli' ostvarili četiri pobede i poraz.

„Naši igrači imaju već mnogo mečeva u rukama. Ali godine ne igraju košarku. Ako si pravi igrač, kvalitet ćeš pokazivati sa 19 i 25 godina“, dodao je trener Radničkog, koji zbog povrede neće moći da računa na centra Vladislava Dragojlovića.

Iako je pobedama u prethodna dva kola donekle popravio situaciju, od Radničkog su se očekivali mnogo bolji rezultati na početku sezone.

„Niko nije uspeo da napravi tim za godinu dana. Ne može svake sezone da se počinje sa gotovo kompletno novim sastavom. Uz to, u ABA ligi više nema slabog protivnika. Svi su motivisani, uložen je i veliki novac. Navijači moraju da budu strpljivi. Nažalost, nemamo taj sistem koji Partizan gaji godinama i dovodi najbolje mlade igrače. Nije ovo opravdanje, samo treba biti realan i sačekati da se igrači adaptiraju“, zaključio je Nikolić.

Utakmica između Partizana i Radničkog igra se u nedelju od 19 časova u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track