Bivši prvak Kosova u ligi sa OKK Beogradom

Proširenje

Bivši prvak Kosova u ligi sa OKK Beogradom

Košarka -
Predsednik Balkanske lige, Šej Štriks, bio je u dvodnevnoj poseti Kosovu, gde je proveravao uslove za igranje košarke. Nakon toga je doneta odluka da jedan tim sa ovih prostora nastupa u takmičenju

Bivši šampion Kosova, Sigal Priština, nastupaće u Balkanskoj ligi, čime Kosovo ruši košarkaški izolaciju.Prvu utakmicu, prema rečima direktora kluba Artana Rugove, Sigal bi trebao da odigra 27. ili 28. novembra u Prištini.

"Nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju. Nadamo se da je u pitanju neka greška ili dezinformacija. Ako nije, Košarkaški savez Srbije će reagovati na jedini mogući način. Balkanska liga jeste deo FIBA Evrope, a podsećam da je to telo u nekoliko navrata blokiralo pokušaje da se košarkaški klubovi sa Kosova uključe u zvanična takmičenja pod njenim okriljem. Ponavljam, čekamo zvaničnu informaciju i nadamo se da je greška“, rekao je Andrija Kleut, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.

Predsednik Balkanske lige, Šej Štriks, bio je u dvodnevnoj poseti Kosovu, gde je proveravao uslove za igranje košarke. Nakon toga je doneta odluka da jedan tim sa ovih prostora nastupa u takmičenju, što je danas i potvrđeno, prenosi "Eurobasket".

Srpski predstavnik u Balkanskoj ligi je OKK Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track