BBB: Ne pravite od Dinama Zvezdu

Šok na Maksimiru

BBB: Ne pravite od Dinama Zvezdu

Fudbal -
navijači koji je u sukobu sa gazdom Dinama je izdali su saopštenje u kojem se zgražavaju mečom u Maksimiru i čak porede zagrebački tim sa Crvenom zvezdom

Senzacija se desila u fudbalskom Kupu Hrvatske. Poslednjeplasirani tim lige Zadar je izbacio “večitog” šampiona Hrvatske Dinamo. Zagrebački klub i Zdravko Mamić su ostali šokirani posle ispadanja iz Kupa na prudžetke od skromnih Zadrana, a navijači koji je u sukobu sa gazdom Dinama je izdali su saopštenje u kojem se zgražavaju mečom u Maksimiru i čak porede zagrebački tim sa Crvenom zvezdom.

Razlog? Poručuju da je sudija pokušavao na sve načine da donese pobedu Dinamo i da to podseća na mečeve Crvene zvezde.

Susret je gledalo mizernih oko 200 gledalaca, od čega su polovinu činili Bed Blu Bojsi. Njih stotinjak se u 86. minutu sukobilo sa redarima “pojačanim” interventnom policijom, posle čega su najžešći Dinamovi navijači napustili stadion. Inače, Bed Blu Bojsi su navodno aplaudirali Zadranima prilikom postignutih golova.

Brzo po završetku utakmice na svojim stranicama se oglasila Građanska inicijativa “Zajedno za Dinamo”, a u njihovoj poruci se pomenulo i ime Crvene zvezde?!

''Nije problem u porazu, zaista nije, to je sastavni deo fudbala. Problem je što od našeg Dinama pravite Crvenu Zvezdu u Hrvatskoj. Sedam žutih kartona za Zadrane, jedan crveni, izmišljanje prekršaja u zoni udarca, produžetak utakmice 5 minuta, produžetak produžetaka 6 minuta...To ste napravili od našeg kluba. Dok kriminalci i lopovi svih sorti sede u loži, policija i redari malteretiraju BBB na istoku”.

''BBB su se još jednom pokazali većim od velikih Dinamovih navijača kojih se na zapadu skupilo 50 Poseban pozdrav tipu kojem je jako smetalo vređanje Mamića, ali ga to nije sprečilo da napadne navijače Zadra pred kraj utakmice. Nadamo se da su to videli i oni koji nisu plaćenici iz HHO-a. Nadamo se da su čuli i hukanje Samiru debelo nakon što su BBB napustili stadion jer nisu želeli biti predmet za ispoljavanje frustracija redara i policije po nalogu Zdravka Mamića…”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track