Bamberg bolji od Ritasa

Evroliga

Bamberg bolji od Ritasa

Košarka -
CSKA ubedljivo savladao Bešiktaš i pokazao da ulazi u formu

Košarkaši Himkija su u četvrtom kolu Evrolige, pred svojim navijačima, savladali Olimpiju iz Ljubljane. Ekipa iz Podmoskovlja je u drugoj četvrtini stekla ključnu prednost i sačuvala je do kraja utakmice, bez previše oscilacija. Fridzon sa 20 i Rivers sa 16 poena bili su najefikasniji u Himkiju, kojem je ovo bila treća pobeda u Evroligi. U Olimpiji, koja je zabeležila treći uzastopni poraz, usamljen je bio Eron Bajns sa 27 poena i 10 skokova.

Cedevita je pružila jak otpor Olimpijakosu, ali je tim iz Pireja ipak ostvario pobedu predvođen Spanulisom koji je postigao 21 poen, dok je Bilan sa 16 poena bio najefikasniji u poraženoj ekipi.

CSKA je bio više nego ubedljiv u Istanbulu. "Armejci" su gotovo ceo meč mleli ekipu Bešiktaša i na kraju slavili sa čak 27 poena razlike. Nenad Krstić i Soni Vims su sa po 18 poena bili najefikasniji kod pobednika. Miloš Teodosić je postigao osam, a Vladimir Micov pet poena, dok su kod Bešiktaša najbolji bili Guler sa 13, odnosno Markota i Džerals sa po 10 poena.

U drugom susretu grupe u kojoj je i Partizan, Bamberg je bio bolji od Lijetuvos Ritasa. Nahbar i Gavel su sa po 22 poena bili najbolji u nemačkom timu, dok su se u litvanskoj ekipi istakli Seibutis sa 24 i Nemanja Nedović sa 15 poena.

Montepaski se propisno namučio sa Šalonom koji je dugo vodio, ali je tim iz Sijene u završnici došao do pobede zahvaljujući Braunu koji je sa 34 poena bio centralna figura utakmice. U redovima Šalona najbolji je bio Vilijams sa 28 poena.

Evroliga, 4. kolo:

Grupa A:

Četvrtak:Fenerbahče - Panatinaikos 73:64Real Madrid - Kantu 80:66

Petak:Himki - Olimpija 75:64Grupa B:Četvrtak:

Makabi - Prokom 93:62Unikaha - Alba 67:62

Petak:

Sijena - Šalon 93:90Grupa C:

Četvrtak:Žalgiris - Armani 92:87Kaha Laboral - Efes 64:76

Petak:

Olimpijakos - Cedevita 79:77

Grupa D:

Četvrtak:

Barselona - Partizan 85:82

Petak:

Bešiktaš - CSKA Moskva 58:85Bamberg - Lijetuvos 84:78

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track