Niksi bolji od Bostona, Lejkersi i dalje na nuli

NBA liga

Niksi bolji od Bostona, Lejkersi i dalje na nuli

Košarka -
U gradskom derbiju Klipersi bolji od Lejkersa i pored 40 poena kobija Brajanta

Nakon što su na otvaranju NBA sezone deklasirali Boston, igrači Majamija su naleteli na "tvrdo" i ubedljivo su poraženi od Niksa. 104:84. U emotivnoj atmosferi u kojoj su svi igrači na terenu odali priznanje stanovnicima Njujorka na borbi protiv uragana Sendi, košarkaši Njujorka su ubacili čak 19 trojki iz 36 pokušaja. Pod takvom rafalnom paljbom čak ni ekipa poput Majamija nije imala šanse.

Karmelo Entoni je ubacio 30 poena uz 10 skokova, a standardno raspoložen van linije 7.24 bio je Stiv Novak sa pet ubačenih trojki (17 poena). Na drugoj strani uz standardno najbolje Lebrona Džejmsa (23p) i Dvejna Vejda (15p) istakao se novi član Vreline Rašard Luis sa 16 poena (4 trojke).

Uspešan start sezone imala je i Minestoa. Vukovi su bez svog najboljeg igrača Kevina Lava uspeli savladati Sakramento 92:80 zahvaljujući odličnoj timskoj igri i velikom broju raspoloženih igrača. Džej Džej Barea je bio najefikasniji sa 21 poenom, a pratili su ga letnja pojačanja Minesote, Brendon Roj i Andrej Kirilenko sa po 10 poena. Bivši centar Partizana Nikola Peković je ostao na devet poena i pet skokova kao starter.Kingsi su upisali i drugi poraz u sezoni, a najbolji utisak na meču ostavili su Ajzea Tomas sa 20 i Markus Tornton sa 15 poena.

Odličnu partiju na premijeri sezone pred svojim navijačima prikazali su i prošlogodišnji prvaci Zapada, igrači Oklahome. Nakon poraza od San Antonija iskupili su se slavljem nad Portlandom 106:92. Tander je igrao u ritmu sjajnog Rasela Vestbruka koji je postigao 32 poena uz 6 asistencija. Blejzersi nisu imali odgovor na njegovu igru iako je ruki Demjan Lilard bio solidan sa 21 poenom i sedam asistencija. Kevin Durent se pored poenterske uloge (23p) ovaj put našao i kao pomoć svojim centrima pa je uhvatio čak 17 lopti. Nakon trejda iz Hjustona novi član Oklahome Kevin Martin je prihvatio ulogu šestog igrača i sa klupe je ubacio 19 poena (3/3 trojke).

Na drugoj strani, goste iz Oregona je predvodio Markus Oldridž sa 22 poena i 15 skokova dok je Saša Pavlović nakon sjajne partije protiv Lejkersa ovaj put ostao bez poena za 22 minuta na terenu.

A upravo Los Anđeles Lejkersi predstavljaju najneprijatnije iznenađenje sezone. Malo ko je očekivao da će silno pojačana ekipa trenera Majka Brauna startovati sa tri poraza u sezoni, ali nakon što su položilo oružje i pred gradski rivalom Klipersima (95:105) upravo to se desilo. Kobi Brajant je prva dva meča bio rezervisan, a onda je u trećem uzeo stvari u svoje ruke. Ubacio je 40 poena uz dobar procenat šuta, igrao je solidnu odbranu (usput ostvario i 1725. ukradenu loptu u karijeri i pretekao Medžika Džonsona na večnoj listi Lejkersa), ali ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih Klipersa.

Kris Pol je sigurnom igrom (18 poena, 15 asistencija) dirigovao, Blejk Grifin je bio solidan ispod koša (15p) ali ključnu razliku na meču napravio je Džamal Kroford ubacivši 21 poen sa klupe. Upravo je rezervna postava Klipersa bila ključ meča obzirom da su odlične role odradili i Erik Bledso i Met Barns. Na drugoj strani kod Lejkersa osim Brajanta nije bilo raspoloženih igrača osim donekle Pau Gasola koji je ubacio 10 poena uz 14 skokova. Biće interesantno pratiti reakcije menadžmenta Lejkersa u narednom periodu obzirom da mnogi navode da je mesto trenera Majku Braunu krajnje neizvesno.

Status prve zvezde NBA lige na otvaranju nove sezone ima Džejms Harden. Sjajni bek je još jednom vodio svoje Roketse do pobede. Ekipa iz Teksasa je slavila u Atlanti 109:102 a Harden je upisao čak 45 poena. S druge strane, Atlanta je neprijatno iznenadila svoje navijača na prvom meču u sezoni. Iako su odigrali solidan meč, to nije bilo dovoljno protiv neverovatnog Hardena. Lu Vilijams je sa klupe ubacio 22 poena, dok je Džoš Smit dodao 18 uz 10 skokova.Rezultati L.A. Klipers - L.A. Lejkers 105:95Šarlot - Indijana 90:89Orlando - Denver 102:89Boston - Milvoki 88:99Atlanta - Hjuston 102:109Klivlend - Čikago 86:115Njujork - Majami 104:84Nju Orleans - Juta 8:86Oklahoma - Portland 106:82Minesota - Sakramento 92:80Finiks - Detroit 92:89Golden Stejt - Memfis 94:14

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track