Pobede Zvezde i Radničkog

ABA liga

Pobede Zvezde i Radničkog

Košarka -
Crvena zvezda ubedljiva protiv Solnoka 103:74, dok je Radnički porazio Krku 84:71

Košarkaši Crvene zvezde Beograd su odigrali odličnu utakmicu protiv Solnoka, zadržavši ritam tokom svih 40 minuta, a na kraju su bili "nagrađeni" trijumfomom 103:74 (27:23, 30:20, 20:16, 26:15) na oduševljenje oko 3.000 gledalaca na "Pioniru".

Gosti su se odlično držali na početku susreta koji je obeležio veliki broj poena. U nastavku su crveno-beli zadržali dobru realizaciju ali su i zaigrali znatno angažovanije u odbrani, zatvorivši prilaze svom košu, što je bilo dovoljno da prednost poraste na 20, na kraju i gotovo 30 poena.

Najbolji u redovima crveno-belih bio je Savović sa 15 poena, 13 skokova i tri asistencije, pratio ga je najefikasniji Braun sa 17 poena, Subotić je dodao 12, a Rakočević i Skot po 10 poena. Kod gostiju se istakao Šehović sa 15 poena.

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić bio je veoma zadovoljan izdanjem svojih igrača na meču sa Solnokom.

"Prikazali smo vrlo dobru igru u napadu, tokom svih 40 minuta, dok smo u odbrani imali svega par praznih trenutaka. Imali smo negativan skor i turbulentan period koji polako prevazilazimo. Najsigurniji put za to je igra kroz odbranu. Ako to prihvatimo kao filozofiju mislim da ćemo moći da se nosimo sa svakim timom u bilo kom takmičenju. A, verujem da na svim frontovima možemo da igramo jako bitnu ulogu. Neko će sada možda da potceni našeg rivala, ali Solnok sigurno nije loš tim", rekao je Vukoičić.

Košarkaši Radničkog zabeležili su treću pobedu u ABA ligi nakon što su u Kragujevcu, pred oko 2.000 gledalaca, savladali ekipu Krke. Izabranici trenera Miroslava Nikolića su već u prvoj četvrtini stekli prednost koju su održavali u kasnijem toku susreta i na kraju ostvarili očekivanu pobedu za koju najveće zasluge idu na račun Sinoveca koji je postigao 18 poena, Vortingtona i Vajta koji su postigli po 15 i Ćapina koji je dodao 12 poena. U timu iz Novog Mesta su najzapaženiji bili Murič sa 15 i Pavić sa 12 poena.

Široki je velikim preokretom u poslednjoj četvrtini stigao do pobede nad Zadrom. Marko Šutalo je sa 23 poena bio najzaslužniji za pobedu tima iz Hercegovine, dok je kod Zadrana najbolji bio Trevis sa 24 poena.ABA liga, 7. kolo

Radnički - Krka 84:71Široki - Zadar 80:71 Crvena zvezda - Solnok 103:74Budućnost - CibonaNedelja, 4. novembar:17.00 Split - Partizan

Ponedeljak, 5. novembar:20.30 Olimpija - MZT Skoplje20.30 Cedevita - Igokea

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track