Vaterpolisti se igrali i pobedili Španiju
Foto: Dado Đilas

Vaterpolo

Vaterpolisti se igrali i pobedili Španiju

Ostali sportovi -
Srbija je tako sačuvala vodeću poziciju u grupi B, a naredni meč trećeg kola naši vaterpolisti odigraće 2. februara sledeće godine sa Nemačkom

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je novu, drugu pobedu u Svetskoj ligi. Posle lošeg finiša na bazenu "Tašmajdan" pred punim trbinama "delfini" su ipak savladali reprezentaciju Španije sa 10:8 (3:1, 3:2, 3:3,1:2).

Srbija je tako sačuvala vodeću poziciju u grupi B, a naredni meč trećeg kola naši vaterpolisti odigraće 2. februara sledeće godine sa Nemačkom.

Prvu deonicu naša selekcija je rešila sa dva gola razlike (3:1), da bi do odlaska na odmor Srbija imala u svojim rukama "plus tri" (6:3). U nastavku Španija se budi i u trećoj četvrtini uspeva da bude egal sa domaćinom (3:3).

Najveće vođstvo našeg tima bilo 9:4, a onda su se naši momci opustili što je protivnik umeo da iskoristi. Serijom od četiri gola, Španci su u poslednjoj četvrtini došli na samo gol zaostatka 9:8. Nešto više od minut pre kraja posle odličnog dodavanja kapitena Udovičića, Slobodan Nikić je svojim trećim golom na meču doneo mirniju završnicu i ispostavilo se potvrdio pobedu srpske reprezentacije - 10:8. Utakmicu sa Španijom sa tribina posmatrali su doskorašnji selektor Dejan Udovičić, kao i bivši golman nacionalnog tima Slobodan Soro.

Vršilac dužnosti selektora Dejan Savić je rekao:

"Došlo je do pada koncentracije u finišu. Propustili smo prilike sa igračem više, oni su zaigrali presing, neke kontre rešili uspešno. U odlučujućim trenucima je presudio naš individualni kvalitet. Na kraju je bilo i malo umora. Zadovoljan sam ovim ciklusom u kom smo ostvarili dve pobede, atmosfera je dobra i sve je bilo kako treba."

Slobodan Nikić je ovako prokomentarisao susret:

"U drugom delu smo lošije odigrali igrača više. Došlo je do opuštanja što su Španci iskoristili. Ipak smo zasluženo pobedili. Posebno mi je drago zbog divne publike, a na nama je bilo da pokažemo da najbolje svoj posao radimo u bazenu i da sva druga dešavanja konačno ostanu iza nas."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track