Barselona bolja od CSKA u Moskvi

Evroliga

Barselona bolja od CSKA u Moskvi

Košarka -
U grupi u kojoj je Partizan, Bešioktaš u Litvaniji bolji od Ritasa

Barselona je ostvarila i petu pobedu u Evroligi pošto je protutnjala Moskvom, savladavši CSKA sa više od 20 poena razlike. "Armejci" su samo na startu vodili, ali je Barselona sredinom druge četvrtine preuzela vođstvo koje nije prestajalo da raste pa je ovo ujedno i najveći poraz CSKA na svom terenu još od aprila 2002. Pre deset i po godina

Kaha je u Moskvi trijumfovala sa 73:90, a Barsa je sada nadmašila i taj rekord. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Navaro sa 21 poenom, Lorbek je imao 15, a Uertas 12. Kod Moskovljana su igrali samo Srbi, Krstić je bio najbolji sa 18 poena, dok je Teodosić bio drugi najefikasniji sa 12 poena, pet skokova i dve asistencije.

Bešiktaš je ostvario i treću pobedu na gostovanju u Litvaniji, pošto je u poslednjoj četvrtini slomio otpor Lijetuvos Ritasa. Džerels je sa 25 poena bio daleko najefikasniji u redovima gostiju, dok je kod domaćina najbolji bio Babrauskas sa 14 poena, uz odličnog Nemanju Nedovića koji je susret završio sa 11 poena i dve asistencije.

Kantu je ostao u igri za plasman u drugi krug takmičenja pošto je pregazio Fenerbahče i napravio veliko iznenađenje. Džonatan Tabu je odlično zamenio povređenog Džerija Smita i imao je 16 poena i sedam asistencija, Marko Kuzin i Džef Bruks su dodali po 15 poena, Pjetro Aradori je dodao 14. Romein Sato je sa 10 poena bio najefikasniji u Feneru sa 10 poena.

Unikaha je ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu nakon što je u gostima savladala Šalon koji je doživeo četvrti uzastopni poraz. Simon je bio najbojli u Unikahi sa 18 poena, Zorić je imao 15. Kod Šalona je najbolji bio Šilb sa 24 poena. Kosta Perović je odigrao šest minuta i ostao je bez poena, sa dva skoka i dve izgubljene lopte.

U uzbudljivom meču u Berlinu Makabi je savladao Albu. Gosti su vodili u poslednjoj četvrtini ali je Alba košem Vuleta Avdalovića pola minuta pre kraja stigla na samo dva poena zaostatka. Upravo je srpski plej ukrao loptu 10 sekundi pre kraja, ali je Šafarcik promašio šut za tri poena i za pobedu. Makabi je predvodio Smit sa 20 poena dok je Đedović bio najbolji kod Albe. Avdalović je susret završio sa devet poena.

Predvođen sjajnim Spanulisom, Olimpijakos se prošetao kroz Milano i popravio loš utisak sa starta sezone. Upravo je Spanulis i predvodio goste sa 23 poena i devet asistencija, dok je Kit Lengford bio najbolji od Armanija sa 17 poena, uz Burusisa koji je imao 16 poena i devet skokova.

Grupa A

Kantu - Fenerbahče 82:58

Grupa B

Šalon - Unikaha 78:88Alba - Makabi 76:78

Grupa CArmani Milano - Olimpijakos 71:84

Grupa D

CSKA Moskva - Barselona 60:81Lijetuvos Ritas - Bešiktaš 67:73

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track