Lučić: Greške u napadu nas koštale poraza

Evroliga

Lučić: Greške u napadu nas koštale poraza

Košarka -
Crno-beli izgubili čak 19 lopti, što je previše za meč protiv ekipe kakva je Barselona

BEOGRAD - Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegov tim večeras dobro igrao protiv Barselone u 9. kolu Evrolige, a da su ga poraza koštale greške u napadu, a ceo tim je rekao da žali za propuštenom prilikom.

"Već drugi put kod kuće gubimo u produžetku na jedan poen sa najboljim timovima Evrope i da se utakmice rešavaju u poslednjem napadu...Najvažnije je da smo posle Laktaša prikazali dobru igru i da sami odlučujemo o svojoj sudbini. U odbrani smo igrali dobro i tako sebi stvorili šansu da pobedimo Barselonu, ali smo pravili greške u napadu i to je odlučilo", rekao je Lučić.

Barselona je večeras u Beogradu posle produžetka pobedila Partizan sa 68:67 i tako ove sezone ostala neporažana u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Osim košarke, publika je večeras mogla da vidi jednu neobičnu situaciju. Sudija je dosudio aut za goste, ali je Lučić prišao sudiji i rekao mu da je pogrešio, nakon čega je arbitar pogledao snimak i promio odluku.

"Ne žalim se nikad sudijama, ali ovo je stvarno bila očigledna greška i jako važan posed. Počeo sam tamo da mu se kunem nešto, pa je odlučio da pregleda snimak i doneo ispravnu odluku", rekao je kapiten Partizana.

Krilo Davis Bertans ocenio je da je njegov tim odigrao "skoro pa dobro" i kazao je da je poraz pogodio sve igrače.

"Odigrali smo skoro pa dobro, falila nam je pobeda. Nismo večeras igrali samo za rezultat, već i za svoj ponos. Bili smo blizu, ali teško da sa 19 izgubljenih lopti može da se pobedi tim kao što je Barselona...Možete biti sigurni da su svi u ovoj svlačionici pogođeni zbog ovog poraza, nikom nije lako pao", rekao je Bertans.

Jedan od najboljih u Partizanu večeras bio je Dragan Milosavljević, koji ocenio da njegov tim nije imao sreće.

"Ponovo nismo imali sreće sa Barselonom. Borili smo se maksimanl u odbrani, ali smo grešili u napadu...I dalje držimo svoju sudbinu u svojim rukama i verujemo da možemo da pobedimo Bamberg u gostima i izborimo plasman u Top 16", rekao je Milosavljević.

Partizan je imao poslednji napad, ali je šut Dejana Muslija izblokirao Nejtan Džavai. Centar crno-belih rekao je da je mogao da šutne bolje ili da priđe više košu.

"Mislio sam da je ostalo manje vremena, pa sam šutnuo tamo gde samo bio. Ne znam da li je bila silazna putanja ili nije", rekao je Musli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track