Danilović: Iza nas je uspešna godina

Ambicije iste

Danilović: Iza nas je uspešna godina

Košarka -
Godina iza nas je bila uspešna, jer smo osvojili dva trofeja - rekao je Danilović

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je danas da je iza Partizana uspešna godina i istakao da očekuje dobre rezultate i u 2013.

"Godina iza nas je bila uspešna, jer smo osvojili dva trofeja. Nadam se da ćemo i u sledećoj imati značajne rezultate. Ovo je mlad tim kojem je potrebna podrška, a to je i dobio od svih u klubu i od naših navijača", rekao je Danilović na tradicionalnom novogodišnjem koktelu u prostorijama kompanije Grand Motors.

Bek Partizana Dragan Milosavljević istakao je da očekuje da se crno-belima u nastavku sezone "vrati" za neke nesrećne poraze u završnicama utakmica u Evroligi i Jadranskoj ligi.

"Prošlu sezonu smo završili sa dva trofeja, nadam se da ćemo i u ovoj osvojiti bar toliko, iako nas u nastavku sezone očekuje veoma težak posao. Ambicije su nam iste, a to su igranje u Evroligi i trofeji. Nismo imali sreće u završnicama nekih utakmica u proteklom periodu, ali nadam se da će se to uskoro promeniti", poručio je Milosavljević.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić potvrdio je da će crno-beli u nastavak sezone ući bez beka Danila Anđušića, ali sa pojačanjem pod košem, Francuzom Žofrijem Lovernjom.

"Nismo želeli da Anđušić ode, ali je on hteo promenu sredine nezadovoljan tretmanom. Hteo je da ode negde gde će više da igra, a naš stav je uvek bio jasan, da ne želimo nikoga da zaržzavamo na silu, i zato smo danas s njim sporazumno raskinuli ugovor", rekao je Todorić novinarima i nagovestio da Partizan verovatno neće tražiti novog beka.

Kada je u pitanju Partizanovo pojačanje iz Francuske, Todorić je istakao da se radi o perspektivnom igraču koji bi u budućnosti mogao da potvrdi kvalitet.

"Želja nam je bila da pojačamo konkurenciju na pozicijama četiri i pet. Imamo dosta mladih igrača, ni ovaj novi nema neko veliko iskustvo, ali poseduje značajan potencijal. Ako opravda očekivanja, to znači da ćemo rešiti pitanje centra i za sledeću sezonu", zaključio je Todorić.

Prvotimci Partizana su tokom koktela potpisivali novi kalendar i družili se s navijačima, a prvu utakmicu u sledećoj godini crno-beli će odigrati 5. januara protiv Cibone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track