NIŠTA OD SRPSKOG FINALA: Tipsa ispustio trijumf

Preokret Almagra

NIŠTA OD SRPSKOG FINALA: Tipsa ispustio trijumf

Tenis -
Iako je imao prednost 1:0 u setovima, srpski teniser nije uspeo da obezbedi plasman u finale "Mubadala šampionata"

ABU DABI - Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u finale egzibicionog turnira u Abu Dabiju, on je u polufinalnom meču poražen od Španca Nikolasa Almagra rezultatom 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:2).

Tipsarević je nakon fenomenalnog starta i rutinskog osvajanja prvog seta, drastično pao u igri i dozvolio španskom teniseru da se vrati "iz mrtvih" i u potpunosti preokrene meč.

Almagro će u finalu, koje je na programu u subotu od 14 časova, igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je ranije danas bio bolji od Španca Davida Ferera (6:0, 6:3).

Nikolas Almagro (foto: Tanjug)
Nikolas Almagro (foto: Tanjug)

Janko je na fenomenalan način otvorio meč. Odmah na startu prvog seta došao je do dve vezane brejk lopte, iskoristio prvu i nakon pet minuta igre oduzeo servis Almagru.

U drugom gemu vodila se velika borba za svaki poen. Servis Tipsarevića nije bio tako ubitačan kao na meču protiv Mareja, što je Španac iskoristio, uspeo je da iznudi nekoliko grešaka Janka i dođe do prilike da vrati brejk. Međutim, srpski teniser se u zadnji čas izvlači iz neugodne pozicije i nakon nekoliko izjednačenja sa dva odlična servisa dolazi do potvrde brejka (2:1).

Sve do sedmog gema oba tenisera su sigurno čuvala svoj servis, ne dozvolivši protivniku da dođe u priliku da napravi brejk. Pri vođstvu 4:2 Janko je ponovo napao Španca, došao do dve vezane brejk lopte i uspeo još jednom da oduzme servis Almagru za ubedljivih 5:2. Naredni gem popularni Tipsa je osvojio ekspresno bez izgubljenog poena i tako nakon 30 minuta igre osvojio prvi set!

Janko Tipsarević (foto: Tanjug)
Janko Tipsarević (foto: Tanjug)

U drugom setu vodila se velika borba. Igralo se gem za gem, oba tenisera su čuvala svoj servis, nedozvolivši protivniku dođe u priliku za brejk.Almagro se nalazio na korak od osvajanja seta, pri rezultatu 5:4, međutim Janko nije podlegao pritisku, sigurno je odigrao u ključnim momentima i izjednačio rezulatat (5:5).

Jedanaesti gem ponovo, bez većih poteškoća, osvaja Španac i pritisak ponovo prelazi na stranu srpskog tenisera. Almagro napada Janka i nakon velike borbe dolazi do set lopte, ali na sreću srpskog tenisera, kada je bilo najpotrebnije servis je bio odličan pa Tipsarević uspeva da uvede set u taj-brejk.

Janko je loše otvorio taj-brej, primetio se znatan pad u igri srpskog tenisera, Almagro je to na najbolji mogući način iskoristio i prililično lako došao do velike prednosti, a kasnije i do drugog seta.

Na startu trećeg seta Almagro koristi veliki pad u igri Tipsarevća i već u prvom gemu pravi brejk. Španac je dominirao tokom čitavog trećeg seta. Sa lakoćom je osvajao svoje servis gemove.Do kraja meča španski teniser je uspeo još jednom da oduzme servis Tipsareviću i rutinski privede meč kraju (6:2).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track