Rodman u Severnoj Koreji snima TV spot

Rodman u Severnoj Koreji snima TV spot

Košarka -
Uz Rodmana, u Severnu Koreju otputovali su i trojica članova Globtrotersa iz Harlema

PJONGJANG - Ekscentrični bivši NBA košarkaš Denis Rodman doputovaće danas u Severnu Koreju kako bi za medijsku kompaniju VICE snimio spot.

Kako je navedeno, bivši košarkaš, koji se "proslavio" imidžom "lošeg momka" čije je telo istetovirano i "ukrašeno" pirsingom, odigraće i basket sa lokalnim košarkašima.

Jedan od najboljih defanzivaca u istoriji NBA na taj način će pokusati da utiče na smanjivanje političkih tenzija koje postoje između dve zemlje, ocenili su predstavnici medijske kompanije.

Rodman je istakao da se nada da će utakmici sa vrhunskim severnokorekjskim košarkašima prisustvovati i sam lider te zemlje Kim Jong Un.

Kako je saopštila kompanija VICE, američki sportisti nadaju se da će učestvovati u svojevrsnoj "košarkaškoj diplomatiji", tako sto će voditi kamp za decu i odigrati basket sa lokalnim košarkašima.

"Da li je slanje Denisa Rodmana i Globtrotersa u Severnu Koreju čudno? Jeste, ali traženje zajedničkog jezika na košarkaškom terenu je divna stvar", rekao je osnivač VICE kompanije Šejn Smit.

On je istakao da ovi "kanali kulturne komunikacije jesu netradicionalni, "ali su važni jer drže veze između naroda otvorenim".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track