Davidenko zaustavio Tipsarevića već na startu Dubaija
Foto: TANJUG

ATP Dubai

Davidenko zaustavio Tipsarevića već na startu Dubaija

Tenis -
Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Rusa Nikolaja Davidenka 0:6, 5:7, posle sat i 42 minuta igre, u prvom kolu turnira u Dubaiju

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Rusa Nikolaja Davidenka 0:6, 5:7, posle sat i 42 minuta igre, u prvom kolu turnira u Dubaiju.

Bio je to čudan meč u kom su prva dva gema trajala gotovo pola časa, a Tipsarević za razliku od Davidenka, koji je u prvom servis gemu spasao sedam brejk lopti, nijr uspeo da sačuva servis. Mučio se Srbin sa reketima i prvi deo igre izgubio sa nulom.

Do petog gema nastavka, Janko je dominirao terenom imao dva brejka prednosti, ali onda stao. Davidenko je to kaznio, vratio se u meč i na kraju zasluženo prošao u drugo kolo.

Tekstualni prenos

Davidenko je iskoristio drugu meč loptu io plasirao se u drugo kolo.

Rus se potpuno vratio u meč i sa tri uzastopna gema naterao Tipsarevića da servira za ostanak u meču.

Ništa od izjednačenja. Janko je loše odigrao servius gem i nije uspeo da spase drugu brejk loptu koju je imao Davidenko, koji sada servira sa novim loptama.

Janko Tipsarević je uspeo da prekine seriju Nikolaja Davidenka i posle devet gemova drugog seta, ima priliku da servisom dođe do izjednačenja.

Posle sedam gemova u drugom setu Srbin ima brejk prednosti, pošto je Davidenko uspeo da vrati jedan brejk.

Igra je veoma slična kao u prvom setu, s tom razlikiom što je za razliku od prvog dela igre sada Davidenko u podređenom položaju. Tipsarević je pronašao igru i potpuno kontroliše meč - 4:1

Treći gem drugog seta doneo je prvi brejk Janka Tipsarevića. Srpski teniser kreće se mnogo bolje i udarci su mu mnogo precizniji. Sada je bez izgubljenog poena potvrđen brejk 3:1

Tipsarević je odlučan da nešto promeni na terenu. Uspeo je da dobije servis gem, pa posle dva gema u drugom setu ni jedan od igrača nema prednost.

Drugi set

I u trećem gemu na servis Tipsarevića Nikolaj Davidenko je napravio prejk i posle pedesetak minuta maksimalnim rezultatom dobio prvi deo igre.

U naredna tri gema, Tipsarević, koji je od starta meča promenio tri reketa, nije uspeo da pronađe igru, a Rus je lako došao do prednosti od 5:0.

U prva dva gema, videlo se mnogo brejk šansi, a više ih je imao Janko. Tipsarević međutim nije uspeo da iskoristi ni jednu od sedam prilika da oduzme servis Davidenku, a Rus je posle pet propuštenih šansi za brejk, uspeo da oduzme servis Tipsareviću i posle pola časa igre povede sa 2:0.

Prvi set

Tekstualni prenos

Tipsarević, koji šesti put igra na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima do sada se sa Davidenkom sastajao četiri puta, a rezultat je 2:2.

Osim Tipsarevića na teren će danas i Novak Đoković i Viktor Troicki, koji se sastaju u 16 časova, kao i Nenad Zimonjić, koji u paru sa Robertom Lindštedom igra meč prvog kola dubla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track