TRILER U ZAGREBU: Partizan preokretom dobio Cedevitu

ABA liga

TRILER U ZAGREBU: Partizan preokretom dobio Cedevitu

Košarka -
Košarkaši Partizana savladali su Cedevitu (77:76) u 23. kolu ABA lige i zadržali dobre šanse da se nađu na završnom turniru tog takmičenja

Košarkaši Partizana savladali su Cedevitu (77:76) u 23. kolu ABA lige i zadržali dobre šanse da se nađu na završnom turniru tog takmičenja

Izabranici trenera Duška Vujoševića su sve do poslednja tri minuta meča u zagrebačkom Domu sportova bili u zastotku, (vodili su samo polovinom druge deonice 20:19), a razlog tome je očajan šut pre svega za dva poena. Ipak pri rezultatu 69:60 za Cedevitu, počeo je preokret srpskog tima, koji je okončan pobedonosnim košem Dragana Milosavljevića dve sekunde pre kraja.

Partizan je zabeležio veoma važnu pobedu, kojom se u potpunosti vratio u igru za fajnal-for, sada ima 14 trijumfa i devet poraza.

http://www.youtube.com/watch?v=wDVffa-gjLI

Tekstualni prenos

Milosavljević je pogodio Partizan vodi 77:76. Do kraja dve sekunde.

Vestermanova trojka 75:76 za Cedevitu i napad za Partizan.

Bertans minut pre kraja vraća Partizan u život 76:72 i lopta za tim iz Beograda.

Vesterman je pogodio uz faul, ali nije dao dodatno bacanje, Cedevita dva minuta pre kraja ima plus šest 73:67

Partizan je trojkom Bertansa prišao na 69:65, ali je domaćin uzvratio brzim pogotkom.

Cedevita je početkom četvrte četvrtine imao dsdvete poena zzaostaka, ali je četiri minuta pre kraja meča imao napad i minus sedem. Izgubili su gosti, loptu a Cedevita je sa penala vratila prednost na devet poena.

Četvrta četvrtina

Cedevita je četvrtinu završina sa plus šest 54:48

Crno-beli su u tim trenucima lakše dolazili do koša i imali su raznovrsna rešenja u napadu - šut za tri, igra na postu i prodor. Lučić je pogodio za prednost Partizana, ali je potom Šuput vezao pet poena i Vujošević je tražio tajm aut.

Lučić je na trojku odgovorio istom merom, a ubrzo je posle trojke Vestermana Partizan prišao na samo poen zaostatka (42:41).

Partizan je serijom 5-0 počeo drugo poluvreme, Gagić je bio odličan pod košem rivala, ali je Tomas sa pet poena držao Cedevitu na odstojanju. Međutim,

Treća četvrtina

Partizan ima veoma loš šut (za dva poena manje od 30 procenata) i zato posle dva kvartala ima minus 35:26.

Trojkama Sutona i Tomasa Cedevita stiče devetpoena prednosti 35:26.

Najviše zahvaljujući poenima Bertansa uspeva da povede 20:19, a od tada se ekips smenjuju u vođstvu.

Cedevita je trojkom Tomasa povela 17:10 na satrtu drugog kvartala, ali je potom ekipa Partizana uspela da uspostavi svoj ritam igre.

Druga četvrtina

Za sedam minuta igre u prvoj deonici Partizan je postigao samo pet poena, dok je Cedevita u drugom delu prvog kvartala počela da pogađa. To je glavni razlog što posle prve četvrtine domaćin vodi 14:10

Prva četvrtina Partizan je u dosadašnja 22 kola ostvario 13 pobeda, dok rival ima jednu manje, pa i Zagrepčani igraju za sve ili ništa. "Crno-beli" bi se izjednačili sa četvrtoplasiranim timom na tabeli, zahvaljujući pobedi Radničkog nad Budućnosti u subotu. U prvom duelu u sezoni, Partizan je savladao Cedevitu u Pioniru 58:55.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track