VUJOŠEVIĆ: F4 je sada realnost

Utisci posle Igokee

VUJOŠEVIĆ: F4 je sada realnost

Košarka -
Možemo mi i bolje i ovo sada pokazuje da treba da imamo visoke ambicije, odnosno da su nam ambicije opravdano visoke, rekao je trener Partizana

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su košarkaši koje trenira dočekali Igokeu kao ekipu koja zaslužuje da bude prva na tabeli, kao i da je njegov tim napredovao od poslednjeg susreta dva rivala.

"Bilo bi glupo misliti da je Igokea iznenađenje koje neće izdržati. Oni su dva kola pre kraja regularnog dela na prvom mestu i mi smo ih dočekali kao tim koji je na prvom mestu. Svesni smo koliki uspeh oni prave. Vrlo je teško igrati protiv njih. Mi smo u međuvremenu napredovali", rekao je Vujošević posle utakmice u Beogradu.

Partizan je pobedio 73:64, što je bila njegova prva pobeda nad Igokeom ove sezone, uključujući i pripremne mečeve.

"Mi smo u međuvremenu napredovali, dobro smo kontrolisali skok. Moram da pohvalim Žofrea Lovernja i Drua Gordona, koji su pomogli skoku i čvrstini pod košem. U pojedinim momentima smo gubili kontrolu i osećaj za vreme. Možemo mi i bolje i ovo sada pokazuje da treba da imamo visoke ambicije, odnosno da su nam ambicije opravdano visoke. Ima još mnogo prostora za napredak, nadam se da ćemo ga ispuniti radom i da će se on videti na utakmicama koje predstoje i nafajnal foru, koji je sada realnost", rekao je Vujošević.

On je istakao da je trijumf protiv Cedevite u Zagrebu bio prelomni meč za njegov tim, koji je posle toga postao pobednički. Novinare je zanimalo i da trener malo pojasni u čemu je sve tim napredovao.

"U odbrani, odbrani od kontranapada, zatvaranju koša, tranziciji, mada tu još možemo bolje, u kvaliitetu bloka... Realizacija u šutu je nešto na čemu mora da se radi... Trudim se da na svaki trening dođem pripreljmen i da se on razlikuje od prošlog i da ekipa bude bolja nego kad je trening počeo. Imamo i mnogo manje oscilacija", rekao je Vujošević.

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da je velika stvar da se igra u punom Pioniru protiv Partizana i da se bore za prvo mesto, a crno-beli za mesto na fajnal foru.

"To je velika stvar. Iskrene čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, od srca im želim da ostvare što bolji uspeh do kraja, zaslužili su to radom i ove godine i prethodnih godina. Mi smo dobro otvorili utakmicu, ali to je trajalo nekih 15 minuta, dok Partizan nije pokazao svoje najjače oružje, a to je ofanzivni skok. Uspeli smo posle da se vratimo na neku pristojnu razliku od šest poena, ali nismo imali snage za više. Ostaje nam da u naredna dva kola opravdamo ovo što smo do sada radili i borimo se za prvo mesto. Bilo bi još bolje da Crvena zvezda negde kiksne", rekao je Bajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track