KUVA SE NA ZAPADU: Oklahoma stiže Sparse

BORBA ZA PLEJ OF

KUVA SE NA ZAPADU: Oklahoma stiže Sparse

Košarka -
Oklahoma sada ima samo pobedu manje od San Antonija

Finiš regularnog dela sezone u NBA ligi doneo je još jednu neizvesnost na Zapadu, osim borbe za osmo mesto i plasman u plej-of, do poslednjeg minuta će se voditi i borba za prvu poziciju i prednost domaćeg terena. Do pre nekoliko dana izgledalo je da su San Antonio Sparsi obezbedili tu poziciju, ali su protekle noći poraženi od direktnog rivala Oklahoma Siti Tandera 100:88 i ugrozili je.

Tander je predvodio tandem Kevin Durent-Rasel Vestbruk sa 52 poena, pa tim iz Oklahome sada ima samo pobedu manje od rivala. Vestbruk je meč završio sa 27 poena, uz po 7 skokova i asistencija, dok je Durent dodao 25 poena uz 9 skokova, 6 asistencija i 3 blokade. Serž Ibaka je imao dabl-dabl sa po 11 poena i skokova.

U tim San Antonija vratili su se Toni Parker i Kavaj Leonard, ali su Sparsi ipak zabeležili treći poraz u poslednja četiri meča. Istakao se Leonard sa 24 poena, 14 skokova i 6 asistencija, dok ga je pratio Tim Dankan sa takođe 24 poena uz 11 skokova i 3 blokade. Očajno je odigrao Parker pogodivši samo jedan od šest šuteva. Denver Nagetsi skupo su platili pobedu nad Dalas Meveriksima 95:94, ostali su bez Danila Galinarija. Karlos Buzer ostvario je dabl-dabl sa 29 poena i 18 skokova, za trijumf Čikago Bulsa nad Bruklin Netsima sa 92:90. Trijumf nad Dalas Meveriksima ostao je u senci teške povrede Danila Galinarija, koji je najverovatnije pokidao ukrštene ligamente kolena i završio sezonu. NBA, rezultati:

Bruklin Nets - Čikago Buls 90:92

Denver Nagets - Dalas Meveriks 95:94

Oklahoma Siti Tander - San Antonio Spars 100:88

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track