TRIPLA KRUNA ZA ISTORIJU: Partizan šampion uz 32 pobede zaredom
Foto: Www.kosarka24.rs

Fantastično

TRIPLA KRUNA ZA ISTORIJU: Partizan šampion uz 32 pobede zaredom

Košarka -
Partizan je ovom pobedom osvojio triplu krunu i ispisao nove stranice istorije srpske košarke, pošto je završio sezonu bez ijednog poraza u 32 meča u domaćim takmičenjima

BEOGRAD - Sedmi put u istoriji, a četvrti uzastopno, košarkašice Partizana osvojile su titulu nacionalnog prvaka.

Crno-bele su u trećem meču finalne serije pred svojim navijačima savladale Radivoj Korać 78:72 (21:12, 18:17, 22:23, 17:20) i tako sa 3:0 u pobedama stigle do trofeja. Partizan je ovom pobedom osvojio triplu krunu i ispisao nove stranice istorije srpske košarke, pošto je završio sezonu bez ijednog poraza u 32 meča u domaćim takmičenjima.

Trener Marina Maljković je okupila deo reprezentativki koje će nositi igru na predstojećem Evropskom prvenstvu, vratila u ritam posle teških povreda Dajanu Butuliju i Sašu Čađo i za četiri godine u timu iz Humske osvojila osam trofeja.

Radivoj Korać takođe sa ponosom može da istakne učinak u sezoni 2012/13. "Žućkove naslednice" su, u godini kada je Miloš Pavlović debitovao kao trener u seniorskoj košarci, igrale u tri finala, pri tom su afirmisana neka nova imena kao zalog za budućnost.

Ovaj meč je imao i humanitarni karakter pošto su navijači tokom utakmice davali dobrovoljne priloge za pomoćTijani Ognjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track