SRPSKI HEROJI: Ziki i Ilija u maratonu srušili Amere!

Srbija na korak od polufinala

SRPSKI HEROJI: Ziki i Ilija u maratonu srušili Amere!

Tenis -
Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac nakon više od četiri sata igre savladali su braću Brajan i doneli Srbiji važan bod u borbi za polufinale

BOJSI - Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, u izuzetno dramatičnom meču, pobedili su najbolji dubl sveta - braću Brajan i doneli Srbiji izuzetno bitan bod u borbi za polufinale Dejvis kupa.Srpski dubl imao je dva seta prednosti, međutim, Amerikanci su uspeli u potpunosti da se vrate u meč, pa je odluka pala u petom setu. U odlučujućem setu viđena je neverovatna drama! Igralo se na razliku više od sat i po vremena, a prvi su poklekli Amerikanci. Pri rezultatu 13:13, naš tim uspeva da napravi brejk, a zatim u narednom gemu Zimonjić servisima donosi pobedu Srbiji.

Naša teniska reprezentacija nakon drugog četvrtfinalnog dana vodi protiv Sjedinjenih Američkih Država (2:1). U nedelju, od 20 časova po našem vremenu, na programu su preostali mečevi u singlu. Prvu meč loptu za plasman u polufinale imaće najbolji teniser sveta Novak Đoković koji će se suprostaviti Amerikancu Semu Kveriju.

Podsetimo, plasman u polufinale obezbediće reprezentacija koja prva ostvari tri pobede.

http://www.youtube.com/watch?v=71bIllXEwMU

Tok meča:

I set

Srpski teniseri su već u prvom gemu prilično namučili braću Brajan, ali na 30:30 Amerikanci uspevaju da vežu dva poena i tako dođu do prednosti 1:0.Nenad Zimonjić je u narednom gemu sjajno odservirao, američki dubl je uspeo da osvoji samo jedan poen, pa Srbija dolazi do izjednačenja 1:1.

U petom gemu srpski tandem napada servis Boba Brajana i zasluženo dolazi do prvih prilika za brejk. Prvu brejk loptu nismo iskoristili, ali nešto kasnije usledila je nova šansa da se oduzme servis Amerikancima. Bob Brajn je napravio duplu servis grešku i Srbija stiže do brejka (3:2).

Naši teniseri nisu uspeli da materijalizuju prednost. Braća Brajan oduzimaju servis Zimonjiću i odmah dolaze do ribrejka i izjednačenja 3:3.

Do kraja seta teniseri su sigurno čuvali svoje servis gemove pa je odluka pala u taj-brejku. Amerikanci pri rezultatu 1:1 uspevaju da naprave mini brejk, a zatim zahvaljujući odličnom servisu dolaze do prednosti 4:1. Naši teniseri uspevaju da osvoje tri vezana poena, vrate mini brejk i izjednače rezultat. Nenad je as udarcem doneo Srbiji prvu set, koju su naši teniseri odmah iskoristili za vođstvo 1:0 (7:6).

II set

Na startu drugog seta viđena su dva ekspresna gema. Najpre su naši teniseri bez izgubljenog poena stigli do prednosti, a odmah nakon toga Amerikanci su uzvretili istom merom za izjednačenje (1:1).Usledio je jedan duži gem na servis Srbije. Braća Brajan su pretila, međutim, naši momci nisu dozvolili da protivnici dođu u priliku da naprave brejk (2:1).

Do kraja seta teniseri su bez problema čuvali svoj servis. Zahvaljujući sjajnim servisima i fenomenalnoj igri na mreži u drugom setu nije viđena nijedna prilika za brejk, pa je odluka o drugom setu ponovo pala u taj-brejku.Srpski teniseri na najbilji mogući način otvorili su drugi taj-brejk u meču. Sjajnom igrom, dolaze do neverovatne prednosti 6:0. Sve što su braća Brajan uspela da urade, jeste da spreče prvu set loptu. Odmah nakon toga usledio je deseti as sjajnog Bozoljca za veliku prednost našeg tima 2:0.

III set

Na startu drugog seta viđena su dva ekspresna gema. Amerikanci su bez problema došli do prednosti, ali Srbija uzvraća istom merom. Zahvaljujući sjajnim servisima Zimonjića dolazimo do izjednačenja (1:1).U trećem gemu na servis Majka Brajana naš tim je imao dve prilike da dođe do brejka u trećem setu, međutim, Amerikanci su teškom mukom uspeli da se izvuku iz veoma neugodne situacije i prednosti 2:1.

U nastavku meča teniseri su rutinski osvajali svoje servis gemove, međutim, pri rezultatu 6:5 u korist Amerike, braća Brajan su izvršila pritisak na servis Ilije Bozoljca. Naš teniser je po prvi put na meču nešto lošije odservirao što Amerikanci koriste i uspevaju da smanje prednost na meču 2:1 (5:7).

IV set

Amerikanci ohrabreni osvajanjem trećeg seta ekspresno dolaze do prednosti na startu četvrtog. Naš tim se u narednom gemu mučio ali ipak nije dozvolio protivniku da dođe u priliku da napravi brejk.U nastavku seta teniseri su rutinski, bez većih problema osvajali svoje servis gemove. Srpski teniseri su pri rezultatu 3:3, napali servis Majka Brajana, pretili su, ali ipak nisu uspeli da oduzmu servis Amerikancima.Bozoljac je sjajnim servisima doneo Srbiji izjednačenje (4:4), a onda je američki dubl ekspresno došao do nove prednosti. Naš tim je kao i u trećem setu, u gemu u kom je servirao za opstanak, podlegao pritisku i braća Brajan ponovo uspevaju da naprave brejk u ključnom momentu i potpuno se vrate u meč 2:2 (4:6).

V set

U odlučujućem setu meča u devetom gemu na servis Boba Brajana, Zimonjić i Bozoljac imali su dve vezane brejk lopte, ali je Amerikanac sjajno odservirao na brejk lopte i doveo SAD do 5:4.

Reprezentacija Srbije je u 27. gemu petog seta došla do dve vezane brejk lopte od kojih su iskoristili drugu i došli do prednosti od 14:13. U narednom gemu na servis Zimonjića, Amerikanci su došli do dve vezane šanse da naprave ribrejk, ali je 22. dubl igrač na ATP listi odservirao dva asa i doveo Srbiju do izjednačenja u tom gemu.

Srbija je na servis Zimonjića iskoristila drugu meč loptu i došla do drugog boda u drugom danu u Tako Bel areni i Bojsiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track