Jelena u finalu Čarlstona!
Foto: REUTERS

Jelena u finalu Čarlstona!

Tenis -
Srpska teniserka igraće protiv Serene Vilijams u finalu turnira u Čarlstonu

ČARLSTON - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Čarlstonu, pošto je u polufinalnom meču savladala švajcarsku teniserku Stefani Fegele rezultatom 2:1 u setovimaJelena će se u finalu suprostaviti Sereni Vilijams koja je bila bolja od sestre Venus (6:1,6:3).

Tok meča:

I set

Švajcarska teniserka je bolje otvorila meč. Bez većih problema je osvojila uvodni gem a već u narednom uspela da iskoristi drugu brejk loptu i povede sa 2:0.Jelena nije dozvolila protivnici da odmah materijalizuje prednost. Brzo je vratila brejk, a zatim izjednačila rezultat 2:2.Srpska teniserka u sedmom gemu ponovo napada servis protivnce, dolazi do brejk lopti, uspeva da iskoristi drugu šansu i oduzima servis protivnici. Do kraja seta Jelena je sačuvala prednost i došla do prednosti 1:0 (6:4).

II set

Jelena sjajno otvara drugi set, ekspresno dolazi do brejka i prednosti 2:0. Sve do osmog gema srpska teniserka je čuvala rano stečenu prednost, međutim, švajcarska teniserka uspeva da vrati brejk a zatim i dođe do prednosti 5:4.Fegele je u narednom gemu na servis Jankovićeve imala i set loptu, ali srpska teniserka uspeva da se izvuče is neugodne situacije (5:5). Do kraja seta nije viđen brejk pa je odluka pala u taj brejku.Švajcarska teniserka je bolje ušla u taj-brejk, prva je stigla do set lopti, prvu nije uspela da iskoristi, ali drugu jeste, za izjednačenje u setovima 1:1.

III set

Ohrabrena osvajanjem drugog seta, švajcarska teniserka pravi brejk na startu odlučujućeg seta. Odmah zatim uspeva da potvrdi prednost i dođe do prednosti 2:0.Nakon toga usledila je neverovatna serija Jelene Janković. Srpska teniserka ekspresnom serijom stigla je do neverovatnog preokreta. uspela je da osvoji čak pet gemova u nizu i dođe na korak od plasmana u finale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track