SENZACIJA: Mega Vizura ugasila mini Zvezdu

Drugi poraz

SENZACIJA: Mega Vizura ugasila mini Zvezdu

Košarka -
U timu Mege najefikasniji su bili Avramović sa 18, Marjanović 15 i Veličković 12 poena, dok su kod Zvezde najbolji košgeterski učinak imali Rakočević 24 i Savović 23 poena

Košarkaši Mega Vizure savladali su u Kruševcu Crvenu zvezdu 83:76 (31:19, 15:12, 17:27, 20:18) u detrbiju petog kola domaće Superlige.

U punoj dvorani u Kruševcu gde će Mega osim Crvene zvezde dočekati i Partizan, izabranici trenera Dejana Milojevića odigrali su odličan meč i svih 40. minuta bili u vođstvu. Zvezda nije imala rešenje za Bobana Marjanovića i Novicu Veličkovića pod košem, dok su na spoljnim pozicijama briljirali Vasa Micić, Nemanja Dangubić i Saša Avramović.

Sa druge strane izabranici trenera Vlade Vukoičića igrali su samo u trećem kvartalu, kada su počeli da smanjuju prednost domaćina, ali je maksimum za Zvezdu bio prilaz na 63:62 posle koša Simonovića početkom poslednjeg kvartala.

U timu Mege najefikasniji su bili Avramović sa 18, Marjanović 15 i Veličković 12 poena, dok su kod Zvezde najbolji košgeterski učinak imali Rakočević 24 i Savović 23 poena.

Posle pet kola Mega ima četiri pobede, dok je Zvezda upisala drugi poraz.

Posle meča u Kruševcu trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić je rekao:

"I pored dogovora i priče da znamo kako igraju, već u prvoj četvrtini smo bili jako loši i videlo se da ćemo imati problema. Rezultat provog dela je mnogo uticao na dalji tok, mada smo u drugom delu bili malo bolji", rekao je Vukoičić.

On ekipu sa Novog Beograda vidi kao tim koji će se plasirati u plej-of Superlige.

"Mega se razigrala i to je bio naš najveći problem. Zalužena pobeda Mege, koja je imala vizuju kako da odigra meč. Kako je krenula biće i bolje plasirana od četvrtog mesta, što joj je bio cilj pre Superlige", istakao je trener Zvezde.

Strateg Mega Vizure Dejan Milojević je je istakao da je njegov tim ostvario sjajan trijumf.

"Sjajna pobeda za sjajan početak Superlige. Stvarno nismo očekivali da ćemo ovako krenuti. Posle pet kola imamo čak četiri pobede. Ovo je za nas fantastičan uspeh. Znali smo kako Zvezda igra, da je kvaliteniji tim, ali tražili smo šansu. Nastojali smo da kontrolišemo kontranapade i skok. Uspeli smo i to je bio ključ naše pobede", ocenio je trener Mega Vizure.

Tekstualni prenos

Serijom 14:0 Mega je rešila pitanje pobednika, iako je Zvezda trojkama do kraja uspela da smanji razliku.

Trojka Drče 72:62

Nova serija Mege, koja vodi 69:62

Zvezda solo akcijom Simonovića stiže na 62:63

Četvrta četvrtina

Zvezda, tačnije Braun je napravio nekoliko grešaka u napadu, pa Mega i dalje ima prednost 63:58

Prednost Mege se kreće od 4-9 poena

Trojka Rakočevića 51:47

Za tri i po minuta igre u trećem kvartalu Zvezda je postigla 14 poena i smanjila na 44:51.

Treća četvrtina

U timu Crvene zvezde Savović ima 13, a Rakočević 10 poena, dok su kod Mege bolji od ostalih Marjanović 11 poena i skokova i Micić sa 9.

Mega Vizura igra mnogo bolje, ali ima problem sa ličnim greškama.

Crvena zvezda ne uspeva da uhvati priključak sa Mega Vizurom, koja povećava prednost i minut i po pre poluvremena vodi 45:27

Druga četvrtina

Marjanović dominira pod košem, a Mega šutira veoma precizno

Izabranici trenera Dejana Milojevića mnogo su precizniji u šutu, i maksimalno kažnjavaju propuste u vezdinoj odbrani (11 skokova).

Mega Vizura je od početka u vođstvu.

Dvorana je puna, oko 2500 ljudi uglavnom navijača Crvene zvezde napravilo je dobru atmosferu.

Prva četvrtina

U dosadašnja četiri kola oba tima su zabeležila po tri pobede i zaostaju za Partizanom, koji ima maksimalan učinak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track