DOZET: Igokea i Partizan su braća, ali nema puštanja

Želeo da igra protiv crno-belih

DOZET: Igokea i Partizan su braća, ali nema puštanja

Košarka -
Milan Dozet kaže da je Partizan najteži rival

BANJA LUKA - Iskusni košarkaš Igokee Milan Dozet rekao je danas da su svi iz njegove ekipe želeli Partizan za protivnika u polufinala završnog turnira Jadranske lige, iz prostog razloga što su crno-beli najkvalitetniji i najteži rival.

"Znali smo da će Partizan biti na vrhuncu forme kad je najpotrebnije, dakle sad u finišu šezone. Ali, iskreno, mi smo ih želeli, iako su najkvalitetnija ekipa od svih, jer mi najbolje partije pružamo protiv velikih, imamo nekako veći motiv bolje odigramo. Daleko od toga da smatramo da Radnički nije velika ekipa, ali po imenima, tradiciji, Partizan je atraktivniji", rekao je Dozet.

Nekadašnji prvotimac crno-belih, ali i Crvene zvezde smatra da će osim motiva, veliki adut ekipe iz Laktaša predstavljati iskustvo.

"Naša prednost je što smo iskusni, svesni svojih kvaliteta i ambicija. Nismo impresionirani rivalima, ne jurimo ugovor u Barseloni ili slično i nemamo pritisak da moramo da opravdamo potencijal. Ja sam igrao i za Partizan i za Zvezdu, Jorović za reprezentaciju Srbije, mi imamo svoj cilj i daćemo sve od sebe da uspemo. Mislim da smo i do sada napravili veliku stvar za Banjaluku, Republiku Srpsku, ceo region. Stavili smo Laktaše na košarkašku mapu Evrope", konstatovao je Dozet.

On je naglasio da nije sporno da su Igokea i Partizan bratski klub, ali tvrdi da neće biti "puštanja".

"To su pričali i uoči naše utakmice u ligi, pa smo pobedili. Bratski timovi sigurno jesmo, nije tajna da neki igrači i trener Bajić simpatišu Partizan, ali kad sudija baci loptu uveren sam da neće biti milosti i daćemo sve od sebe da pobedimo, uostalom, kao i oni. Nije nam lako, jer smo cele sezone mislili da prvo mesto donosi Evroligu, sigurno je to ostavilo traga, međutim, uveren sam da imamo iskuisitva, kvaliteta i znanja da dobijemo još tu jednu utakmicu koja nas deli od sna", zaključio je Dozet.

Igokea i Partizan sastaće se u polufinalu Jadranske lige u četvrtak od 21 sat. Prethodno, u prvom polufinalu, od 17 sati igraju Crvena zvezda i Radnički Kragujevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track