MUTA OPET BESAN: Pobedio nas Belošević!

Ne da mu se protiv Zvezde

MUTA OPET BESAN: Pobedio nas Belošević!

Košarka -
Kao da postoji specijalni zadatak da budemo izbačeni iz ABA lige, što ruši interes srpske košarke, naglasio je Nikolić

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić rekao je posle poraza od Crvene zvezde u 11. kolu Superlige da je ’crveno-belima’ pobedu doneo sudija Ilija Belošević.

Kragujevčanima je to bio šesti poraz u Superligi posle kojeg su im značajno smanjene šanse da sledeće sezone igraju ABA ligu.

„Pobedu je direktno doneo Belošević. U više navrata je suđeno da koš Zvezde važi, uz dodatno slobodno bacanje, a kada je naš Ćapin na isti način, pod prekršajem, beležio poene, to nije priznato. To su direktne sudijske greške. Nas niko ne štiti, mnogo je da se borimo i na terenu i van njega. Belošević je veliki sudija, sudio je deset puta na ’fajnal foru’ Evrolige, ali se stalno nekome priklanja. Kao da postoji specijalni zadatak da budemo izbačeni iz ABA lige, što ruši interes srpske košarke“, naglasio je Nikolić.

Nikolić se posebno osvrnuo se na odnos snaga na terenu u derbiju kola.

„Imali smo dosta problema pre ove utakmice. Treba ceniti to što je Ćapin morao da primi injekciju kako bi igrao, posle one povrede u utakmici protiv Mega Vizure. Ni Birčevića nismo imali, a to su naša dva bitna igrača iz prve postave. Zbog te povrede Ćapin nije mogao da pruži ono što obično pruža. A Birčević nam je najviše bio potreban u skokovima, gde smo izgubili utakmicu. Imali smo i po tri skoka Zvezde u jednom napadu. Čestitam igračima Zvezde na zasluženoj pobedi. Borili su se, kao i mi, koliko smo mogli sa ovim fondom igrača“, istakao je Nikolić.

O šansama da se Radnički ipak nađe u plej-ofu Superlige, a tako i u ABA ligi od jeseni Nikolić je rekao:

„Ima šanse, borićemo se do kraja. U subotu idemo u Novi Sad da pobedimo Vojvodinu. Jesmo se udaljili od cilja, ali valjda bude i kikseva drugih u ovom takmičenju, ne samo naših. Imamo dosta pehova, ali borićemo se kao što smo to činili i sada“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track