Košarkašice Srbije poražene od Crnogorki

Pripreme za Evropsko prvenstvo

Košarkašice Srbije poražene od Crnogorki

Košarka -
Crna Gora prva, Kanada druga, Srbija treća, a Italija poslednja na "Trofeju Beograda 2013"

BEOGRAD - Košarkašice Crne Gore osvojile su "Trofej Beograda 2013" pošto su u poslednjem meču turnira savladale Srbiju rezultatom 73:72 (14:14, 19:18, 17:16, 23:24).

Pred oko 1.000 gledalaca u hali "Šumice" dve reprezentacije su pružile pravu prvenstvenu predstavu, itekako korisnu u pripremi za Evropsko prvenstvo. Srbija je igrala bez Jelene Milovanović, Ivanke Matić, Jovane Popović i Aleksandre Crvendakić, što se osetilo u skok igri našeg tima.

Ekipe su se tokom većeg dela meča smenjivale u vođstvu, a neizvesna završnica pripala je Crnoj Gori. Imala je Srbija poslednji napad i osam sekundi za trijumf, ali iz dva pokušaja nije uspela.

U poslednjih deset minuta Crna Gora je ušla sa dva poena prednosti i održavala je vođstvo do 36. minuta. Srpski tim preko najefikasnije u našem timu Ane Dabović stiže do vođstva 65:62 i od tada pa do kraja ekipe igraju koš za koš.Rad je u 39. minutu pogodila dva poena, uz prekršaj, i sa tri poena donela Srbiji vođstvo 70:69. Dubljević je potom donela Crnoj Gori minimalnu prednost, da bi Ana Dabović sa penala bila precizna za vođstvo Srbije 72:71.Deforž je osam sekundi pre kraja postigla, ispostavilo se, odlučujuće poene.Pokušale su naše reprezentativke, ali nisu uspele da u preostalom vremenu preokrenu tok meča.

Reprezentatija Srbije u ponedeljak ima slobodan dan, a u noći između ponedeljka i utorka putuje u Belorusiju, gde će odigrati turnir protiv domaćina, Ukrajine i Italije.

Srbija je osvojila treće mesto, prva je Crna Gora druga Kanada, a poslednjeplasirana Italija.

MVP turnira, ujedno i najbolji poenter, je Jelena Dubljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track