Milojević: Ponosan sam na igrače Mega Vizure
Foto: Mega Vizura, Fejsbuk

Milojević: Ponosan sam na igrače Mega Vizure

Košarka -
Mega Vizura je u nedelju uveče izgubila od Crvene zvezde 68:77 u trećoj utakmici polufinala plej-ofa, čime je okončala najuspešniju sezonu u istoriji kluba

BEOGRAD - Trener Mega Vizure Dejan Milojević zahvalio je svim svojim košarkašima na svemu što su uradili ove sezone, u kojoj su, kako je ocenio, preskočili nekoliko stepenika, postali učesnici Jadranske lige i borili se ravnopravno u plej-ofu.

"Ponosan sam na sve ove momke i javno kažem: hvala svima na svemu što su uradili ove sezone. Mislim da je klub drastično napredovao. Preskočili smo par lestvica, za godinu dana smo postali učesnik Jadranske lige i protiv jedne Crvene zvezde, tima stvorenog da osvoji titulu, igrali smo praktično egal u plej-ofu", rekao je Milojević.

Milojeviću, koji je pre mesec i po dana napunio 36 godina, ovo je bila debitantska sezona na mestu trenera. Mladi stručnjak je kazao da će ostati u klubu i sledeće sezone.

"Ostajem u Mega Vizuri. Evo, i ja sam za godinu dana postao ABA trener", rekao je Milojević uz širok osmeh.

"Sačuvaćemo i veći deo tima. Sigurno idu Novica Veličković i Boban Marjanović, a mislim da svi mladi ostaju", dodao je on.

Nekadašnji krilni centar Partizana rekao je da je uživao u meču u Pioniru, iako je hala bila puna Zvezdinih navijača.

"Moji igrači su se malo uplašili pobede i ove atmosfere u kojoj prvi put igraju i koja je bila sjajna. Moram da priznam i da sam ja uživao, prisetio sam se svih onih derbija koje sam igrao u Partizanu. Bez obzira što su ovo bili Zvezdini navijači, svi vole punu halu", rekao je Milojević.

Sezonu u Megi je završio nekadašnji reprezentativac i igrač Real Madrida Novica Veličković, koga su povrede omele u karijeri i koji je došao u klub sa Novog Beograda da se vrati u takmičarsku formu i u kome je igrao bez novčane nadoknade.

"Novici je u prvom meču slomljen nos, a u drugom je ponovo dobio udarac, tako da je imao krvarenja i glavobolje i stvarno nije bilo šanse da igra. On je, međutim, ulio saigračima hrabrost tako što je izašao sam pre svih pred Zvezdine navijače i šutirao na koš, hteo je tako da skine pritisak, a pomagao je i savetima sa klupe", rekao je Milojević.

On se tu nije zaustavio sa pohvalama za Veličkovića, ali je i novinaru odgovorio da se znalo ko je trener, iako su nekada bili saigrači u Partizanu.

"On je čovek koji je iz Real Madrida došao u Megu da igra za džabe. Pokazao je kakav je čovek i kakav je igrač, jednostano, navikao je da igra srcem i davao je 120 odsto na svakoj utakmici...Mi smo prvenstveno prijatelji, ali Novica je tako vaspitan dečko da nikada nije pravio pitanje ko je trener, to uvek poštuje maksimalno, a ni od mene nije imao popusta. I već sam ga dovoljno nahvalio, uobraziće se", rekao je Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track