Direktor Košarkaške lige Srbije: Nama je uspeh kad nema mrtvih!
Foto: Sasa Pavlic

Odahnuo posle završetka plej-ofa

Direktor Košarkaške lige Srbije: Nama je uspeh kad nema mrtvih!

Košarka -
Darko Jovičić: Moramo biti zadovoljni jer nije bilo tuča između navijačkih grupa, a akterima incidenata slede kazne

Došlo vreme da se izreknu kazne!Došlo je vreme da se, umesto zbog dobrih poteza košarkaša i osvojenih titula klubova za koje navijamo, radujemo što se finalna serija završila bez tuče i žrtava. Sreća pa se tenzije koje su uporno nametali Duško Vujošević i Nebojša Čović nisu prenele na tribine. Direktor takmičenja košarkaške Superlige Darko Jovičić kazao je da je dobio sve izveštaje i da će uskoro biti izrečene kazne za vinovnike incidenata na mečevima finalne serije između Partizana i Crvene zvezde.- Kao što sam i rekao, odmah po završetku ove serije biće izrečene kazne svima koji su učestvovali u incidentima. Još jednom apelujem na javnost da bude strpljiva i verujem da ćemo kazne izreći veoma brzo, u narednih nekoliko dana - kazao je Jovičić.Direktor Superlige ipak ističe da je u ovom trenutku najvažnije što nije bilo žrtava i da je finalna serija završena bez incidenata.- Moramo biti zadovoljni jer nije bilo tuča između navijačkih grupa, što je bio slučaj prethodnih godina. Akteri finalne serije čestitali su jedni drugima, što takođe smatram uspehom. Ipak, bilo je i stvari koje nisu primerene sportu i to će sigurno biti sankcionisano. Morate da shvatite da je najvažnije da se napravi sistem i da se on primenjuje u praksi. Kad to funkcioniše, onda nije bitno ko je na čelu Superlige - zaključio je Jovičić.

Srozali ugled košarke... Duško Vujošević i Nebojša Čović
Srozali ugled košarke... Duško Vujošević i Nebojša Čović

Umesto sudija, gepekovan TrofejŠampionski pehar nekoliko dana biće u vlasništvu navijača Partizana MTS. Radi se o tradiciji jer, kako objašnjavaju, to je svojevrsni ritual koji im je uvek donosio sreću. Trofej je završio u gepeku automobila, a „grobari“ su se šalili da ga je „gepekovao“ trener crno-belih Duško Vujošević.

Najveći incidenti u finalnoj seriji plej-ofa♦ Vujošević psovao i pretio sudiji Jevtoviću♦ Navijači Crvene zvezde pogodili kaišem Vujoševića♦ Čović rekao da će ih Juras pokrasti u trećem meču♦ Vujošević izjavio da se u Zvezdi bave kriminalnim radnjama♦ Čović otkrio da je protiv Vujoševića podignuta tužba♦ Vujošević naglasio da Čovića zovu mafijaška pudlica♦ Čović saopštio da je Vujošević radio na njegovom hapšenju♦ Vujošević rekao da je to što priča Čović fašizam

Pola godine za vređanje i fizički napad♦ Ko vređa, izaziva ili fizički napadne takmičara, trenera, funkcionera, delegata, sudiju ili gledaoca na utakmici, ili van košarkaškog terena, biće kažnjen zabranom igranja ili vršenja dužnosti u trajanju od najmanje šest meseci.Godinu dana kazne za uvrede i laži♦ Ko se uvredljivo izražava ili iznosi i prenosi neistine o košarkaškom rukovodstvu, klubu ili članu KLS kazniće se vremenskom zabranom igranja ili vršenja dužnosti u trajanju od najmanje jedne godine.Suspenzija ili novčana kazna za kritikovanje sudija♦ Igrač, trener ili drugi član košarkaške organizacije koji javno nesportski kritikuje odluke sudija kazniće se zabranom igranja ili vršenja dužnosti na određenom broju utakmica, ili novčanom kaznom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track