IVKOVIĆ PRED START: Utakmica sa Litvanijom za nas je laka

Evrobasket

IVKOVIĆ PRED START: Utakmica sa Litvanijom za nas je laka

Košarka -
Već posle duela sa Litvancima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče, rekao je selektor

Odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva u Sloveniji privodi se kraju, baš kao i pripreme najboljih košarkaša Srbije za premijerni duel na „Eurobasketu 2013“ protiv selekcije Litvanije koji je zakazan za sredu od 21:00 čas u Jesenicama.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića juče su trenirali u dvorani „Podmežakla“ gde će igrati prvi meč u okviru grupe „B“, dok su dan pred meč vežbali u dvorani „Vitranac“ u Kranjskoj Gori gde je inače baza naše selekcije u toku prve faze turnira:

"Svih 12 igrača je treniralo u normalnom ritmu. Više se ne postavlja pitanje umora, već psihoze pred početak šampionata", ističe selektor Ivković.

Premijerni meč na svakom šampionatu više je nego specifičan za svaku ekipu, bez obzira na ime protivnika:"Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom Litvanijom, koja je za nas laka. Litvanci su u prilično izjednačenoj grupi „B“ sigurni najkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče", zaključio je Dušan Ivković.

Kapiten Nenad Krstić takođe ulogu favorita prepušta selekciji Litvanije, ali ističe da veruje u svoje reprezentativne drugove:

"Litvanija je svakako jedan od kandidata za medalju na šampionatu u Sloveniji. Imaju izuzetno kvalitetan tim. Očekuje me težak zadatak u duelima sa Valančijunasom i braćom Lavrinovič. Međutim, ubeđen sam da ako budemo ispoštovali sve dogovore, odigramo maksimalno angažovano i borbeno možemo do dobrog rezultata."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track