LUKA PAVIĆEVIĆ: Srbija, Litvanija, pa tek onda Crna Gora

Evrobasket

LUKA PAVIĆEVIĆ: Srbija, Litvanija, pa tek onda Crna Gora

Košarka -
Gledajući Srbiju, tu su mladi momci koji su fantastično uigrani, u naponu želje i snage i sa svim hendikepima ukazuju na sjajan rad tokom priprema i to treba poštovati, smatra selektor Crne Gore

Crna Gora je na Eurobasket doputovala bez prve zvezde Nikole Pekovića, ali to ne znači da će biti "lak plen" rivalima u Grupi B.

Ekipa selektora Luke Pavićevića takmičenje u Sloveniji počeće utakmicom sa Makedonijom (sreda, 17.45), a on smatra da će taj duel, kao i naredna dva pokazati može li njegov tim do plasmana u drugi krug.

"Prvi meč igramo sa Makedonijom, pa onda sa Letonijom i BiH. Po meni, to je jedan tromeč turnir u ovoj našoj grupi, u kojoj Litvanija, a potom i Srbija imaju veći kvalitet od ostalih. Ova tri tima boriće se za treće mesto i samim tim prva utakmica je izuzetno važna jer bi mogla da na kraju ima i eliminacioni karakter", rekao je Pavićević.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Pavićević veruje da je Dušan Ivković i pored svih problema odlično uigrao "orlove".

"Nisam stigao previše da pratim pripreme Srbije, ali odlično poznajem situaciju u srpskoj košarci. Otkazi četiri najbolje 'četvorke' stvorili su probleme i uticali da selektor mora da pravi određena pomeranja. Zatim, osvežavanje reprezentacije koja ionako nije bila prestara je dosta hrabar potez. Gledajući Srbiju, tu su mladi momci koji su fantastično uigrani, u naponu želje i snage i sa svim hendikepima ukazuju na sjajan rad tokom priprema i to treba poštovati", smatra Pavićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track