Jaka Blažič: Znam šta me čeka u derbiju
Foto: Nebojša Mandić

Slovenac pred selidbom u Beograd

Jaka Blažič: Znam šta me čeka u derbiju

Košarka -
Čim sam došao u Zvezdu, odgledao sam snimke mečeva s Partizanom i video pred kakvim navijačima ću igrati

Adut Slovenaca i Zvezde.Jaka Blažič je, barem što se srpskih navijača tiče, najinteresantniji igrač Slovenije. Nije ni čudo kad će posle ovog Evrobasketa dres „dežele“ zameniti crveno-belim i igrati pred vatrenim navijačima Zvezde.- Zvezda je stvorila jak tim. Mene su pozvali odmah po završetku sezone u Olimpiji. Nadam se da ćemo dobro igrati u ABA ligi i u Evroligi - rekao nam je Blažič.Da li se upoznao sa saigračima iz Zvezde?- Nisam imao prilike. Zapravo, upoznao sam se samo s Raškom Katićem kad smo igrali protiv Srbije prijateljsku utakmicu. Video sam i Luku Mitrovića, ali nismo se zvanično upoznali. Ali ima vremena.Znači, osetio si koliko je Katić jak u reketu?- Ha-ha, pa dobro, tako on igra, odnosno njegov zadatak na parketu je da se nosi s jakim centrima s druge strane.Koliko si upoznat s tim šta te čeka u „večitom derbiju“?- Da, čim sam stigao u Zvezdu pričali su mi o derbiju. Gledao sam neke snimke, tako da dobro znam kakva će atmosfera vladati na tribinama.Ako se Slovenija sastane sa Srbijom, verovatno ćeš direktno čuvati Bogdanovića, tako će biti i u derbiju.- On je dobar mlad igrač. Pravi atleta koji može da pogađa i šuteve s distance.Šta kažeš na dosadašnje igre Srbije? Naš tim je obezbedio četvrtfinale.- Jeste, Srbija je dobro počela ovo prvenstvo. Super igraju, dobra su ekipa. Savladali su Litvaniju u prvom kolu turnira i tu se video njihov domet. Ko zna, možda ćemo igrati protiv Srbije u četvrtfinalu. Mislim da bi to bio pravi derbi i da bi mnogo ljudi došlo da gleda taj meč, što bi bilo sjajno.

Boža je pravi gospodinKoliko ti znači rad s Božom Maljkovićem, legendarnim srpskim stručnjakom?- Znači mi veoma. To je pravi gospodin, koji mi je mnogo pomogao u karijeri. Sigurno je jedan od najzaslužnijih što sam postao ovakav igrač - dodao je Blažič.

Kao klinac sam trenirao hokejKoji je prvi sport koji si počeo da treniraš?- Hokej, ali sam se brzo prebacio na košarku. Mislim da sam dobro odlučio.Otac ti je bio skijaški trener reprezentacije, da li se ti baviš zimskim sportovima?- Pa ne baš, kao mali sam skijao, ali ne mnogo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track