NAMEŠTALJKA: Evo kako su Španci pustili Italijane

Evrobasket

NAMEŠTALJKA: Evo kako su Španci pustili Italijane

Košarka -
Košarkaši Španije tvrde da nisu namerno izgubili meč i kalkulisali pred četvrtfinale, ali im snimci ne idu u prilog

Sramotne kalkulacije.

Košarkaši Španije izgubili su posle produžetka od Italije (86:81) i tako direktno odlučili da se u četvrtfinalu Evrobasketa sastanu sa Srbijom, pošto je naša selekcija bila prva u grupi "E" a Španija poslednja u četvrtfinalnoj grupi "F".

U tome ne bi bilo ništa sporno da se Španci nisu u poslednjim trenucima regularnog dela, a posebno u produžetku ponašali malo je reći nekorektno i da su šetnjom po terenu omogućili Italiji trijumf i četvrtfinalni okršaj sa Litvanijom.

Nonšalantnost Španaca najbolje možete videti na video snimku akcije kojom su Italijani izborili produžetak. Obratite pažnju na rekaciju Serhia Rodrigeza , koji skače na blokadu, ali potom sklanja ruku i dozvoljava Datomeu da lagano poentira. .

http://www.youtube.com/watch?v=j070Usv2_mg
http://www.youtube.com/watch?v=foZ5Qd1o7C0

Posle meča, igrači Španije su davajući izjave morali da se brane pred naletom pitanja o njihovom poštenju i fer pleju, jer pljušte optužbe da su namerno izgubili meč.„Nismo kalkulisali. Želeli smo da pobedimo, nažalost to nismo uspeli da uradimo. Sada nam predstoji da se što bolje spremimo za Srbiju“, rekao je Riki Rubio posle meča.U poštenje se kune i Hoze Kalderon.„Nismo birali da li ćemo da igramo sa Srbijom ili Litvanijom. Gledamo samo sebe i kako da igramo bolju košarku. Nije bilo nikakvih kalkulacija. Bilo bi sjajno da se osećamo toliko samouvereno da možemo da kalkulišemo, ali nismo.“Tragičar meča je bio Serhio Rodrigez koji je promašio dva slobodna bacanja i pustio Italijane da izbore produžetak.„Nismo svesno izgbili meč i videćemo gde smo grešili kako bi izvukli pouke. Znali smo da nas očekuje teška utakmica, tako je i bilo. Bitno je da smo u četvrtfinalu, a ime rivala je nebitno jer su to sve snažne ekipe.“„Doživeli smo neverovatan poraz. Kontrolisali smo meč, ali smo nekako dopustili Italijanima da se vrate u igru. Poslednjih nekoliko minuta su bili čudni. Najvažnije je da smo prošli dalje. Ime protivnika nije važno jer su to sve kvalitetni rivali. Srbija je mlad tim, koji uvek igra sa 100 odsto mogućnosti, ali sposobni smo da pobedimo i Srbiju i bilo koji drugi tim na prvenstvu. Sećam se šta je bilo na prethodnom četvrtfinalu protiv Srbije. Sada Teodosić nije tu, ali sigurno će biti izuzetno teška utakmica“, rekao je Rudi Fernandez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track