MOTIVATOR: Maljković ceduljom pobedio Srbiju

Evrobasket

MOTIVATOR: Maljković ceduljom pobedio Srbiju

Košarka -
Kada smo posle poraza od Francuske došli na večeru, doneli su mi cedulju, na kojoj je pisalo: 'Izgubili ste utakmicu, ali vi ste naši šampioni'. To sam jutros odneo igračima i pročitao", otkrio je selektor Slovenije posle pobede nad Srbijom

Košarkaši Slovenije savladali su Srbiju (92:74) i poslavši četu selektora Dušana Ivkovića u meč za plasman na sedmo mesto Evrobasketa, koje donosoi plasman na Svetsko prvenstvo izborili plasman na planetarnu košarkašku smotru.

"Dobili smo veliki tim, sa velikim trenerom. Čućete za njih. Čućete koliko vredi jedan Bogdan Bogdanović, da ne nabrajam ostale... Igrali smo fantastičnu odbranu 40 minuta, lepu košarku, da ljudi odu kući zadovoljni", izjavio je Maljković.

"U utakmicu sa Francuskom ušli smo sa velikim srcem, velikom željom i ambicijama. To ste videli i tu smo utakmicu odigrali do kraja. Imali smo ogromnu mentalnu i fizičku potrošnju i još su nas snažni francuski igrači dobro, dobro istukli..." rekao je selektor Slovenije i dodao:

"Takvi - izubijani i izudarani, došli smo u hotel. Tamo nas je sačekalo mnogo navijača, koji su nas bodrili. Kada smo došli na večeru, doneli su mi cedulju, na kojoj je pisalo: 'Izgubili ste utakmicu, ali vi ste naši šampioni'. To sam jutros odneo igračima i pročitao", otkrio je Maljković novinarima.

Selektor Slovenije istakao je da "narod ne možete prevariti", da su navijači prepoznali veliki trud njegove ekipe i poručio: "Heroji, svaka čast!".

"Drago mi je da je narod video da smo od 12 pripremnih utakmica dobili 10, da naš posao radimo super profesionalno, nekad i iznad granice bola i ljudskog napora. 14 sati smo imali za pripremu od juče do danas. Bili smo u nokautu, debelo na zemlji, ali smo ustali. Igračima svaka čast. Što se mene tiče, oni su heroji, svi redom. I onaj ko je igrao i onaj koji nije igrao. Lorbek ima povređeno koleno, popio je tabletu i hteo je da igra. Ja nisam hteo, da bih ga sačuvao", otkrio je Maljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track