DOŠLI BICIKLOM DA VIDE KAKO MESI PODIŽE PEHAR: Argentinski navijači u Dohi sanjaju o pobedi svog idola!
Foto: Profimedia

KATAR 2022

DOŠLI BICIKLOM DA VIDE KAKO MESI PODIŽE PEHAR: Argentinski navijači u Dohi sanjaju o pobedi svog idola!

Mundijal 2022 -

Nekoliko desetina navijača Argentine okupilo se u Dohi, ispred sata koji je označio 13 dana do početka Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.

Obučeni u dresove reprezentacije pevali su i fotografisali se sa velikom zastavom, pre nego što su dočekali četvoricu svojih sunarodnika koji su biciklima došli uz Južne Afrike.

Da bi stigli do Katara, zemlje domaćina Svetskog prvenstva, koje počinje 20. novembra, Leonardo Blanko, Matijas Viljaroel, Silvio Gati i Lukas Ledežma su od 15. maja prevalili 10.500 kilometara.

"Naš san nas je motivisao... da 18. decembra vidimo Argentinu i Lea Mesija kako podižu trofej", na kraju turnira koji bi trebalo da bude poslednje Svetsko prvenstvo u Mesijevoj karijeri, objasnio je Blanko.

Argentina
foto: Profimedia

"Emocija koju osećamo je ogromna. Imamo mnogo samopouzdanja, mnogo nade, zato smo se i odlučilo na ovo ludilo", rekao je Ledežma.

Neki članovi argentinske selekcije trebalo bi da doputuju u Katar u noći izmedju ponedeljka i utorka, uoči prijateljske utakmice u Abu Dabiju 16. novembra.

Argentina, koja je neporažena u 35 mečeva od 2019. godine, nalazi se u Grupi C Svetskog prvenstva sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Ta selekcija će takmičenje početi 22. novembra protiv reprezentacije Saudijske Arabije.

Argentina je osvojila Svetsko prvenstvo 1978. i 1986. godine, a Mesijev najbolji rezultat na Mundijalu bilo je drugo mesto 2014. godine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track