ŠOK ODLUKA SELEKTORA BRAZILA IZAZVALA NEVIĐENU BURU: Njegovo pozivanje je ISMEVANJE istorije brazilske reprezentacije!
Foto: Profimedia

žestoke reakcije

ŠOK ODLUKA SELEKTORA BRAZILA IZAZVALA NEVIĐENU BURU: Njegovo pozivanje je ISMEVANJE istorije brazilske reprezentacije!

Mundijal 2022 -

Odluka selektora Brazila da na spisak putnika za Mundijal stavi 39-godišnjeg Danija Alveša izazvala je burne reakcije u tamošnjoj javnosti.

Mnogi se pitaju da li je moguće da petostruki svetski šampion i najveći favorit za osvajanje trofeja u Kataru nema boljih igrača na poziciji desnog beka od veterana Alveša.

Selektor Tite nije imao lagan posao kada je sastavljao spisak. Zameraju mu što nije pozvao Roberta Firmina, koji igra sjajno ove sezone u Liverpulu, standardnog štopera Arsenala Gabrijela Magaljaeša, sjajnog napadača Flamenga Gabrijela Barbosu i standardnog desnog beka Totenhema Emersona Rojala...

S druge strane, Alveš se nije preterano naigrao fudbala ove godine. Letos je kao slobodan igrač prešao iz Barselone u meksički Puma. Nastupao je na 12 utakmica i upisao čestiri asistencije. Poslednji meč odigrao je krajem septembra. To je bilo dovoljno da se nađe na spisku za Katar, što je u Brazilu dočekano na "nož".

"Pozivanje Alveša je nepoštovanje prema brazilskim navijačima i prema svim igračima koji treniraju svaki dan, igraju na visokom nivou i osvajaju trofeje. Pošteno je reći da ga je Tite pozvao samo zato što je to bila njegova želja. Dugo nije igrao, trenirao je u Barseloni B, a kaa je igrao za Pumas, bio je očajan. Njegovo pozivanje je ismevanje istorije brazilske reprezentacije" poručio je Valter Kasagrande, kolumnista "UOL-a".

Dani Alveš
foto: AP

Tite se osvrnuo na kritike medija.

"Nisam došao da zadovoljim ljude na Tviteru. Alveš daje tehničke i taktičke aspekte koji su impresivni. On je organizator. Nagrađen je njegov tehnički kvalitet, ali i mentalni fizički aspekti", poručio je Tite.

Podsetimo, Brazil je smešten u Grupu G sa Srbijom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvi meč odigraće 24. novembra protiv naše reprezentacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track