I KOREJCI OBJAVILI SPISAK ZA MUNDIJAL: Mnogo toga zavisi od ZDRAVSTVENOG stanja jednog igrača
Foto: foto: EPA / Peter Powell

KATAR 2022

I KOREJCI OBJAVILI SPISAK ZA MUNDIJAL: Mnogo toga zavisi od ZDRAVSTVENOG stanja jednog igrača

Mundijal 2022 -

Selektor Južne Koreje Paulo Bento objavio je spisak od 26 igrača koji putuju na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Slično kao Senegal, Koreanci muku muče sa povredom najboljeg igrača - Hjon Min Sona, koji se oporavlja od povrede loma jagodične kosti zbog koje je morao da ide na hirurški zahvat.

Međutim, deluje da je kod njih situacija nešto bolja jer se Son oglasio pre nekoliko dana i porukom na društvenim mrežama poručio da će predstavljati svoju zemlju na Mundijalu. To je potvrdio i selektor stavivši fudbalera Totenhema na konačan spisak.

U stalnom smo kontaktu sa Totenhemovim medicinskim odeljenjem. Ne znamo još tačno kada će Son početi da trenira sa nama, kada će moći da bude sa ekipom“, poručio je Bento na pres konferenciji.

Pored Sona, od poznatijih imena u sastavu tima sa istoka Azije tu su još štoper Napolija Min Dže Kim, koji igra veoma dominantno ove sezone, kao i Hi Čan Hvang iz Vulverhemptona, zatim Kang In Li iz Majorke, Vu Jang Džeon iz ove i prethodne sezone odličnog Frajburga, te Beom Hvang i Ui Džo Hvang iz Olimpijakosa.

Čak 15 fudbalera sa spiska dolazi iz domaćeg šampionata, a još trojica iz drugih azijskih liga (Japan, Kina i Katar).

Glavni cilj Južne Koreje, prema navodima njihovog trenera, je plasman u osminu finala, a šanse za to uveliko će zavisiti od zdravstvenog stanja njihovog najboljeg igrača.

Južna Koreja je smeštena u jednu od atraktivnijih grupa na prvenstu (grupa H), zajedno sa Portugalom, Urugvajem i Ganom. Prvi meč u grupnoj fazi igraće 24. novembra protiv Urugvaja.

SPISAK JUŽNE KOREJE ZA SP:

Golmani: Sung Kju Kim (Al Šabab), Hjon Vu Čo (Ulsan), Kjin Son Bom (Čonbuk).

Odbrana: Min Dže Kim (Napoli), Kjun Von Kvon (Gamba Osaka), Džin Su Kim (Čonbuk), Čul Hong (Daegu), Mun Hvan Kim (Čonbuk), Džon Đu Jun (Seul), Jang Von Kim (Ulsan), Te Hvan Kim (Ulsan), Ju Min Čo (Tedžon).

Vezni red: Hi Čan Hvang (Vulverhempton), Kang In Li (Majorka), Vu Jang Džeon (Frajburg), Vu Jang Čung (Al Sad), Sang Ho Na (Seul), Sjon Ho Paik (Čonbuk), Džun Ho Son (Šandong), Min Ću Son (Čonbuk), Čang Hun Kvon (Kimčon), Dže Sung Li (Majnc), In Beom Hvang (Olimpijakos).

Napad: Hjon Min Son (Totenhem), Ui Džo Hvang (Olimpijakos), Ke Sung Čo (Čonbuk).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track