BRAZIL JE MOĆAN, ALI NIKO NE MOŽE DA NAM ZABRANI DA SE NADAMO: Snažna poruka mladog Ivana Ilića i čvrsta vera u Srbiju
Foto: Starsport

respekt sa pokrićem

BRAZIL JE MOĆAN, ALI NIKO NE MOŽE DA NAM ZABRANI DA SE NADAMO: Snažna poruka mladog Ivana Ilića i čvrsta vera u Srbiju

Mundijal 2022 -

Ivan Ilić, mladi fudbaler Verone, bio je otkrovenje selektora Dragana Stojkovića Piksija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Ivan Ilić
foto: FSS

Fudbaler Verone Ivan Ilić (21), koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, kao tek punoletan napustio je Marakanu i sa bratom Lukom otišao u Mančester siti. Dan uoči prijateljske utakmice sa Bahreinom, govorio je ambicijama Orlova na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Mladi vezni Verone oporavio se od povrede koju je zaradio tokom meča Lige nacija protiv Norveške i spreman je da se stavi na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću i doprinese uspehu Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Nismo pogrešili sa izborom sredine za ove kratke pripreme i za poslednju proveru pred meč sa Brazilom. Za razliku od nekih drugih reprezentacija koje se pripremaju u Evropi, došli smo u Manamu gde je klima slična kao u Dohi - rekao je za zvanični sajt FSS Ivan Ilić i dodao:

Ivan Ilić
foto: Starsport

- Taj prvi trening je bio dosta naporan, ali nas nešto slično očekuje u Kataru i dobro je da se što pre adaptiramo na vremenske uslove. U Oslu sam igrao sa lakšom povredom za koju se kasnije ispostavilo da je istegnuće mišića, sada je sve ok i nema razloga za brigu.

Atmosfera u fudbalskoj reprezentaciji Srbije važan je faktor za postizanje dobrih rezultata na Svetskom prvenstvu.

- Svi u ekipi zračimo optimizmom, respektujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Razmišljamo isključivo o pobedama, ići ćemo utakmicu po utakmicu, sa željom da doguramo što dalje na Svetskom prvenstvu. Ne vidim ništa sporno u tome što težimo samoj završnici, svi smo profesionalni sportisti i valjda je normalno da nas interesuju visoki ciljevi. Brazil je moćna ekipa, ali niko ne može da nam zabrani da uđemo otvorenog garda i da pokušamo da ih iznenadimo.

Ivan Ilić
foto: EPA

Ivan Ilić u Veroni deli svlačionicu sa kamerunskim reprezentativcem Martinom Honglom.

- Pričali smo o Svetskom prvenstvu, rekao mi je da imaju malih problema sa Angisom iz Napolija. Bilo je frke sa timom, ali ne sumnjam da će se do početka turnira dobro pripremiti i da će svima u grupi biti veoma nezgodan protivnik - zaključio je Ivan Ilić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track