MARADONA I PELE NA JEDNOM MESTU, MESI I RONALDO U ISTOM TIMU: Neverovatna fan zona Južne Amerike na Mundijalu u Dohi
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

impresivno

MARADONA I PELE NA JEDNOM MESTU, MESI I RONALDO U ISTOM TIMU: Neverovatna fan zona Južne Amerike na Mundijalu u Dohi

Mundijal 2022 -

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) napravila je u svojoj fan zoni u centru Dohe više nego zanimljivu prezentaciju.

Katar 2022, Argentina
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Na jednom mestu našle su se reprezentacije koje su se plasirale na Svetsko prvenstvo - Argentine, Brazila, Ekvadora i Urugvaja. Ekipa Kurira zadesila se na pravom mestu i u pravom trenutku.

Stvarno je bilo impresivno, jer su Južnoamerikanci ujedinili Argentinu i Brazil naravno Urugvaj i Ekvador, kao učesnike, ali nisu zaboravili ni Kolumbiju, Čile, Paragvaj, Peru i Venecuelu.

Leo Mesi, Katar 2022, Argentina
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Postavili su voštane figure Maradone i Pelea, pored kojih smo imali zadovoljstvo da se slikamo. Naravno, ništa nije moglo da prođe bez Lea Mesija, Ronalda, Ronaldinja, Valderame i ostalih legendi Južne Amerike.

Južnoamerikanci su predstavili i svoje trofeje sa kontinentalnog prvenstva, kao i pehare Kopa Libertadores. Bilo je tu u sredini i jedno drvo koje je kako su nam rekle kolege iz Južne Amerike trebalo da predstavlja uspehe svih reprezentacija sa ovog kontinenta.

Karlos Valderama, Katar 2022, Kolumbija
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Veliki broj zaljubljenika u fudbal strpljivo je čekao fudbalske legende poput Kempesa, Ruđerija, Pumpida, Sorina i ostalih da se slika sa njima, a unutar fan zone vladala je baš ona južnoamerička živa atmosfera, koju izgleda samo mundijal može da režira.

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track