EKSKLUZIVNO! LEGENDA SVETSKOG FUDBALA ZA KURIR: Piksi? Vrhunski igrač! A, sećam se i Prosinečkog! Bio je dobar, zar ne?
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

penali

EKSKLUZIVNO! LEGENDA SVETSKOG FUDBALA ZA KURIR: Piksi? Vrhunski igrač! A, sećam se i Prosinečkog! Bio je dobar, zar ne?

Fudbal -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Neverovatan susret reporterske ekipe Kurira i legendarnog Argentinca Oskara Ruđerija, u fan zoni Južnoameričke konfederacije (CONMEBOL) u centru Dohe.

Nekadašnji reprezentativac Argentine koji je tokom karijere imao nadimak "Glavonja" bio je poznat po izuzetnoj snazi, ali i beskopromisnim startovima nad protivnicima.

01:07

Ekskluzivno: Oskar Ruđeri za Kurir

Oskar Ruđeri (60) legendarni štoper Reala, Boke Juniors i River plejta izrazio je komplimente kada je u pitanju fudbalski nacionalni tim Srbije.

- Srbija ima kvalitetnu ekipu. Rezultatima su pokazali da su se zasluženo našli na Svetskom prvenstvu. Mogli bi da budu prijatno iznenađenje ovde u Kataru - rekao je Ruđeri za Kurir.

Kada smo ga upitali da li se seća utakmice između Jugoslavije i Argentine 1990. na Mundijalu u Italiji, odmah smo mu izmamili osmeh. Te godine Argentina je postala vicešampion sveta.

- Kako da ne?! Kako da ne?! Bila je to zanimljiva, uzbudljiva i neizvesna utakmica, koja je završena na penale. Pobedila je Argentina.

Naše sledeće pitanje bilo je da li se seća Dragana Stojkovića Piksija i njegovih duela sa najvećom legendom svetskog fudbala i Argentine Dijegom Maradonom.

- Da, naravno. Stojković je bio vrhunski igrač, ali imali ste vi tada još nekoliko sjajnih fudbalera. Dajte mi malo vremena... Da se setim. Prosinečki? Zar, ne. I on je bio dobar - istakao je Ruđeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track