ZANIMLJIV SUSRET SA ČOVEKOM KOJI NAM JE SRUŠIO SNOVE NA SP 1990. Legendarni golman Gaučosa pamti čuveni okršaj sa Jugoslavijom
Foto: Kurir sport

katar 2022

ZANIMLJIV SUSRET SA ČOVEKOM KOJI NAM JE SRUŠIO SNOVE NA SP 1990. Legendarni golman Gaučosa pamti čuveni okršaj sa Jugoslavijom

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Pravi je doživljaj biti na tribini sa navijačima Argentine i doživeti svu strast, energiju i ekstazu koju oni osećaju prema svojoj fudbalskoj reprezentaciji.

Trijumf nas Meksikom od 2:0 zahvaljujući golovima Lea Mesija i Enca Fernandeza, udahnuo je novi život "gaučosima" na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ponovo su u igri za prolazak u eliminacionu fazu, posle šokantnog poraza od Saudijske Arabije (1:2).

Aleksandar Radonić, Argentina, Katar
foto: Kurir sport

Na tribinama euforija, ludnica što bi se reklo. Ogromna radost svih Argentinaca koji su došli u Katar, a na izlasku sa stadiona Lusail srećemo poznato lice. Jesu godine učinile svoje, ali tu prepoznatljivu facu teško je zaboraviti - Serhio Gojkočea, čuveni golman reprezentacije Argentine.

Čekamo da argentinske kolege završe selfije, prilazimo Gojkočei, molimo za isto i on rado pristaje, iako nam pokazuje rukom da mora da žuri i da ga prevoz čeka. Pravimo fotografiju i kazujemo mu da smo iz Srbije, pominjemo Jugoslaviju i Mundijal 1990, eto opet osmeha. Maše nam i odlazi.

Serhio Gojkočea bio je junak utakmice odigrane na SP 1990. u Italiji, između SFR Jugoslavije i Argentine. Posle regularnih 90 minuta i produžetaka koje smo odigrali sa igračem manje posle isključenja Refika Šabanadžovića na red su došli penali.

Tri jedanaesterca su tada promašili Plavi, a dva Gaučosi. Dragan Stojković Piksi pogodio je stativu, a Dijegu Maradoni penal je odbranio Tomislav Ivković. Nažalost, junak naše priče Serhio Gojkočea odbranio je poslednja dva puta u seriji, prvo Dragoljubu Brnoviću, a onda i Faruku Hadžibegiću, za opšte slavlje Argentinaca u Firenci i prolaz u polufinale Mundijala, gde su na isti način posle penala, uspeli da izbace i domaćina Italiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track