DŽAKU PITALI O SRBIJI I ZASTAVI KOSMETA: Kapiten Švajcarske je pre 4 godine provocirao Orlove, a evo šta sada kaže o ISTORIJI
Foto: EPA Neil Hall

posle poraza od brazila

DŽAKU PITALI O SRBIJI I ZASTAVI KOSMETA: Kapiten Švajcarske je pre 4 godine provocirao Orlove, a evo šta sada kaže o ISTORIJI

Mundijal 2022 -

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka strpljivo je odgovarao na pitanja novinara, među kojima su bili i izveštači Kurira, posle poraza njegovog tima od Brazila (0:1).

"Razočaravajuće je, dobro smo igrali, pokazali duh, odlično se branili. Znali smo kvalitete Brazila. Ako izvučemo pozitivne stvari iz ovog poraza, možemo da pobedimo Srbiju", rekao je fudbaler Arsenala osvrćući se na meč poslednjeg kola u petak.

Upitan da li će protiv Srbije imati dodatni motiv, Džaka je rekao:

"Za mene nije bitno da li igram protiv Srbije, Brazila ili Kameruna. Profesionalac sam, kao i ostali ovde. Uvek pristupam isto".

Nije mogao da uporedi Srbiju pre četiri godine i sada.

"Teško je reći. Srbija ima drugačije kvalitete od Brazila, koji sve vreme igra na zemlji, ali Srbija ima Mitrovića, opasna je po krilima"...

Džaka je uspeo da izbegne odgovore na pitanja vezana za prošlu utakmicu Švajcarske i Srbije, u Rusiji 2018. godine, kada su on i Šaćiri načinom radovanja provocirali "orlove", a nije direktno govorio ni o zastavi Kosmeta sa porukom "Nema predaje" u svlačionici naše reprezentacije u Kataru, na čemu su insistirali strani novinari.

"Nema ništa od te istorije. Mi smo Švajcarska, oni Srbija, ovde smo da igramo fudbal. Neka bolji pobedi", zaključio je Džaka.

Specijalni izveštači Kurira iz Katara: Aleksandar Radonić, Dejan Ignjatović i Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track