BOLNO PRIZEMLJENJE NAŠIH ORLOVA! Srbija dalje od grupne faze NE MOŽE, Švajcarci nas ponovo izbacili sa Mundijala!
Foto: Dado Đilas

meč decenije

BOLNO PRIZEMLJENJE NAŠIH ORLOVA! Srbija dalje od grupne faze NE MOŽE, Švajcarci nas ponovo izbacili sa Mundijala!

Mundijal 2022 -

U osminu finala Svetskog prvenstva ide Švajcarska, koja je u poslednjem kolu grupe G savladala Srbiju rezultatom 3:2.

Srbija je u ovaj meč ušla sa najjačim mogućim sastavom. Selektor Dragan Stojković odlučio je da meč krene sa dva napadača, pa su se u startnih 11 našli Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

Znali su naši momci kolika je važnost ove utakmice, znali su da ih samo pobeda vodi u osminu finala Svetskog prvenstva. Već na samom startu utakmice, Švajcarci su stvorili nekoliko fenomenalnih prilika, ali je naš golman Vanja Milinković - Savić još jednom pokazao kakav kvalitet poseduje. Već u petom minutu Srbija je imala prvu priliku na meču, kada je posle kornera Nikola Milenković sjajno šutirao, ali je lopta prošla malo pored leve stative.

U 11. minutu malo je falilo da Srbija povede. Krenuli su Orlovi u kontru, Živković je lepo šutirao sa nekih 20 metara, ali je ovog puta stativa spasila Švajcarce. A onda, u 20. minutu hladan tuš za Orlove. Lošu rekaciju naših defanzivaca iskoristio je Đerdan Šaćiri.

Nakon centaršuta sa leve strane, lopta je došla do Šaćirija koji nije imao težak zadatak. Nisu reprzenetativci Srbije klonuli duhom posle primljenog gola, već se do izjednačenja čekalo samo sedam minuta, kada je Mitrović glavom zatresao mrežu.

Nisu se Orlovi zaustavili, krenuli su dalje sa napadima i takva igra se isplatila u 35. minutu. Dušan Vlahović je iskoristio sjajan pas Dušana Tadića i doveo naš tim u vođstvo. Ovom golu prethodila je velika greška Đerdana Šaćirija koji je izgubio loptu na svojoj polovini.

Hteli su Orlovi da smire igru, da privedu prvo poluvreme kraju, a onda usledio je pravi šok za naš tim u 43. minutu. Ponovo je Srbija primila naivan gol. Vidmer je prošao po desnoj strani i ubacio loptu po zemlji, a Embolo je samo prosledio u našu mrežu.

Verovali smo da će Orlovi ući u drugo poluvreme sa većom koncentracijom, međutim, naprotiv. Već u 48. minutu Švajcarci su postigli treći pogodak na meču i šokirali našu selekciju.

Šaćiri je ubacio loptu u naš kazneni prostor, Vargas je asistirao Frojleru koji je bez problema savladao Vanju Milinkovića - Savića. Piksi je dvostrukom izmenom pokušao da trgne naš tim, teren su napustili Dušan Vlahović i Miloš Veljković, a šansu su dobili Nemanja Gudelj i Luka Jović.

1 / 38 Foto: Dado Đilas

Nisu imali ideje naši reprezentativci posle trećeg primljenog dela, na terenu nisu bili organizovani kako treba, i totalno su bezuspešno pokušavali da ugroze gol Švajcarske. Za razliku od prvog, u drugom poluvremenu napada nam nije funkcionisao.

Na veliku žalost, Srbiju u osmini finala Svetskog prvenstva nećemo gledati. Orlovi su učešće u Kataru završili na poslednjem mestu na tabeli, sa samo jednim osvojenim bodom.

UŽIVO:

Srbija - Švajcarska 2:3 (2:2)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica između Srbije i Švajcarske 2:3.

93. minut - Neverovatno, Granit Džaka je ponovo svojom provokacijom napravio haos na terenu. Dokle više?

Katar
foto: Dado Đilas

90. minut - Igraće se još sedam minuta.

89. minut - Vanja ponovo sjajno brani. Imali su Švajcarci stopostotnu šansu, ali naš golman vrhunskom bravurom spašava Orlove od težeg poraza.

86. minut - Sve je manje vremena za naš tim. Srpska reprezentacija bez ideje u ovim momentima.

82. minut - Bilo je opasno po naš gol. Fudbaler Švajcarske je solidno izveo slobodnjak, ali je lopta na svu sreću pogodila spoljni deo mreže.

Katar
foto: Dado Đilas

81. minut - Filip Đuričić krvave glave napušta teren. Srpski fudbaler zadobio je jednu posekotinu nakon duela sa protivničkim igačem, verujemo da će sve biti u redu.

77. minut - Nemanja Radonjić i Filip Đuričić ulaze umesto Dušana Tadića i Andrije Živkovića.

72. minut - Ne mogu Orlovi da pronađu put do protivničkog gola. Švajcarci olako otklanjaju svaku potencijalnu opasnost.

67. minut - Rezervni igrači Srbije isprovocirani su od strane Granita Džake koji se hvatao za međunožje. Predrag Rajković je dobio žuti karton.

Katar, Srbija, Orlovi, Švajcarska
foto: Dado Đilas

65. minut - Posle jedne akcije, Mitrović nakon duela pao u protivničkom šesnaestercu, ali je glavni arbirar meča samo odmahnuo rukom.

61. minut - Stvorili su Orlovi jednu sasvim solidnu šansu. Kostić je centrirao, lopta je na drugu stranu došla do Jovića koji je vratio u šesnaesterac, Tadić je oprobao svoj udarac, ali mu je lopta prošla preko noge.

58. minut - Kostić je uputio obećavajući centaršut, ali lopta je samo protutnjala kroz šesnaesterac Švajcarske.

Katar, Srbija, Orlovi, Švajcarska
foto: Dado Đilas

55. minut - Dvostruka izmena u našem taboru. Teren napuštaju Dušan Vlahović i Miloš Veljković, a šansu su dobili Nemanja Gudelj i Luka Jović.

53. minut - Igra se odvija između dva šesnaesterca. Orlovi pokušavaju da se oporave od šokantnog gola.

48. minut - Švajcarska vodi 3:2! Šaćiri je ubacio loptu u naš kazneni prostor, Vargas je asistirao Frojleru koji je bez problema savladao Vanju Milinkovića - Savića.

47. minut - Vezista Orlova Sergej Milinković-Savić dobio je žuti karton.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme.

- Fudbaleri izlaze na teren, drugih 45 minuta uskoro počinju.

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme. Bila je bolja Srbija u prvih 45. minuta. Igrali su Orlovi sjajno u napadu, ali odbrana nam ponovo "škripi". Ponovo smo primili jeftine pogotke. Moraće naši reprezentativci da se konsoliduju u nastavku, i probaju da pobedom ostvare plasman u osminu finala Svetskog prvenstva!

45. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.

43. minut - Švajcarska je izjednačila! Ponovo je Srbija primila naivan gol. Vidmer je prošao po desnoj strani i ubacio loptu po zemlji, a Embolo je samo prosledio u našu mrežu. Ovako jeftine golove ne smemo da primamo!

Katar
foto: Dado Đilas

38. minut - Bravo Pavloviću! Sjajno se bori ovaj momak za reprezentativni dres. Imali su Švajcarci izglednu priliku, ali se mladi štoper bacio u šut i izblokirao udarac.

Katar
foto: Dado Đilas

35. minut GOOOOOOOL! VODI SRBIJA 2:1! Dušan Vlahović!!! Šaćiri je izgubio loptu na svojoj polovini, Tadić je proigrao Vlahovića koji je na maestralan način savladao protivničkog golmana.

34. minut - Žuti karton za Vargasa. Oštro je švajcarski fudbaler startovao nad Živkovićem, što je sudija sankcionisao.

31. minut - Imali smo sreće ovog puta. Šaćiri se našao u dobroj prilici, ali je lopta završila malo pored desne stative našeg gola.

27. minut GOOOOOOL! Srbija je izjednačila! Aleksandar Mitroviiiiić! Tadić je sjajno centrirao, a naš napadač još bolje skočio i zatresao protivničku mrežu!

25. minut - Moraju Orlovi što pre da zaborave na primljen gol. Pokušavaju naši reprezentativci da kroz pas igru organizuju napad.

20. minut - GOL! Vodi Švajcarska 1:0. Lošu rekaciju naših defanzivaca iskoristio je Đerdan Šaćiri. Nakon centaršuta sa leve strane, lopta je došla do Šaćirija koji nije imao težak zadatak.

18. minut - Inicijativa Srbije u ovim momentima. Orlovi pritiskaju zadnju liniju Švajcaraca, strpljivo čekaju put ka protivničkom golu.

15. minut - Žuti karton je dobio Vidmer zbog grubog starta nad Kostićem.

Katar
foto: Dado Đilas

14. minut - Bilo je opasno ispred gola Srbije. Švajcarci su stvorili izglednu priliku, šutirao je napadač Sajdžija ali lopta je pogodila našeg defanzivca.

11. minut - Velika šteta! Krenuli su Orlovi u kontru, Živković je lepo šutirao sa nekih 20 metara, ali je ovog puta stativa spasila Švajcarce.

8. minut - Navijači Srbije zvižde Đerdanu Šaćiriju prilikom svakog kontakta sa loptom.

Katar
foto: Dado Đilas

5. minut - Sjajna prilika za Srbiju. Milenković je glavom šutirao posle kornera, ali je lopta prošla malo pored leve stative.

4. minut - Uspeli su Orlovi da se oslobode pritiska Švajcaraca. Kostić je sa leve strane uputio sjajan centaršut, ali je štoper protivničkog tima otklonio opasnost.

1. minut - Vanja Milinković-Savić nas spašava odmah na početku meča. Imali su Švajcarci nekoliko vezanih šansi, ali je srpski golman odlično odreagovao i uspeo da sačuva našu mrežu.

Utakmica između Srbije i Švajcarske je upravo počela. Prvi sa centra kreću Švajcarci.

Uoči meča:

- Fudbaleri izlaze na teren, sledi intoniranje nacionalnih himni.

Poznati sastavi

SRBIJA (3-1-4-2): V. Milinković-Savić - Pavlović, Veljković, Milenković - Lukić - Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić - Živković - Mitrović, Vlahović.

Selektor: Dragan Stojković.

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Kobel - Akanji, Šer, Rodrigez, Vidmer - Džaka, Frojler - Sou, Vargas, Šaćiri - Embolo

Selektor: Murat Jakin.

Idemo sad najjače, nema predaje, nema povlačenja! Srbija večeras mora da sruši Švajcarce kako bi se konačno dokopala osmine finale Mundijala.

Pred Piksijem i njegovim momcima je šansa generacije, nikada u novijoj istoriji na talonu nije bio ovako veliki ulog - sada je zaista "biti ili ne biti".

- Navijači Srbije u lepom raspoloženju čekaju početak meča!

1 / 7 Foto: Profimedia

- Fudbaler Švajcarske Đerdan Šaćiri dobio je najveće zvižduke na zagrevanju od navijača! Večeras je ogroman broj naših navijača došao na "Stadion 974" kako bi podržali Orlove!

- Fudbaleri Srbije su istrčali na zagrevanje!

1 / 7 Foto: Dado Đilas

SKANDAL NA TRIBINAMA!

- Na tribinama je već krenulo sa provokacijama od strane navijača Švajcarske.

Navijači Švajcarske nose ćulav sa albanskom zastavom na glavi a rukama pokazuju dvoglavog orla , dok drže zastavu Švajcarske.

Katar, Srbija, Orlovi
foto: Dado Đilas
Katar, Srbija, Orlovi
foto: Dado Đilas

- Stigli su reprezentativci Srbije na "Stadion 974"!

- Stadion na kom će večeras igrati fudbaleri Srbije i Švajcarske zaista izgleda spektakularno!

- Navijači Srbije prave feštu pred večerašnji meč sa Švajcarcima!

00:51

Srpski navijači prave feštu pred početak utakmice

- Sramno ponašanje i žestoka provokacija navijača Švajcarske upućena reporteru Kurira.

00:30

Sramno ponašanje Švajcaraca prema novinaru Kurira

- Fudbalska reprezentacija Srbije napustila je hotel Riksos i uputila se ka "Stadionu 974"!

00:30

Fudbaleri Srbije dolaze na meč

Neverovatno!

Cene za ovu utakmicu su zaista paprene. Sprski navijači koji su želeli da uživo bodre Orlove večeras, morali su da izdvoje čak 400 dolara.

Vreme je za revanš!

Podsetimo, pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, Srbija je pretrpela poraz od Švajcarske rezultatom 2:1. Vreme je za osvetu!

Iskusni arbitar na centru:

Pravdu na ovom meču deliće Argentinac Fernando Rapaljini. Reč je i 44-godišnjem arbutru, ko se od 2014. godine nalazi na listi FIFA sudija.

Fernando Rapallini
foto: Profimedia

Njemu će pomagati Huan Pablo Belati i Dijego Bonfega, a četvrti sudija biće Kanađanin Kevin Ortega. U VAR sobi glavni će biti Argentinac Mauro Viljano, dok će mu pomagati Čileanac Hulio Baskuan.

Za ofsajde u video-sobi biti zadužen dvojac iz Argentine, Nikolas Teran i Leodan Gonzalez.

Sjajna podrška za Orlove:

- Cela Srbija je uz Orlove, a tim Dragana Stojkovića veliku podršku ima i u Kataru. Srpski navijači napravili su odličnu atmosferu u Dohi nekoliko sati pred utakmicu, a posebnu pažnju privukla je jedna atraktivna devojka.

01:03

Srpkinje dovode atmosferu do usijanja

Veliki problemi za Švajcarce:

- Selektor Švajcarske Murat Jakin susreo se pred ovaj meč sa velikim kadrovskim problemima, pošto neće moći da računa na Jan Zomera, kao i Nik Elvedija.

Srpski navijači napravili su fantastičnu uvertiru za meč:

01:26

Srpski navijači u Dohi spremni za meč odluke protiv Švajcarske

Biće vruće na stadionu 974, koji je napravljen od upravo toliko kontejnera, a ko će u kontejner, pa u avion, a ko u drugu fazu Svetskog prvenstva - videćemo nakon 90 minuta fudbalske bitke.

Imaju Srbi i veliki motiv da se revanširaju Švajcarcima za onaj poraz iz Rusije pre četiri godine, za provokacije Albanaca Džerdana Šaćirija i Granita Džake, koji nose njihov dres. Ipak, treba biti mirne glave i vrućeg srca, sigurno će tokom meča ponovo biti sitnijih pokušaja da se neko izbaci iz takta, a to je poslednje što nam treba.

Evo malo atmosfere iz Dohe pred meč:

00:49

Baja Mali Knindža grmi u Kataru

- Mi bismo voleli da pričamo o švajcarskom siru i o rupama koje bi nam donele rezultat. Još na žrebu smo znali da je Brazil druga dimenzija i da će se između Švajcarske i Kameruna i nas traži drugi putnik. Tako se i desilo. Utakmica protiv Švajcarske je od posebne važnosti. Pokušaćemo da pronađemo put do pobede. Momci će dati poslednji atom snage da bismo došli do rezultata. Neće biti lako, svedoci smo mnogo iznenađenja, bićemo spremni - rekao je selektor Dragan Stojković.

Govorio je i o emocijama, kako fudbalera tako i navijača.

- Nismo roboti. Navijači isto dolaze s velikim nabojem emocija. To je normalno. Rekao sam i ponoviću: Na turniru, pogotovo na Mundijalu, svaki bod i gol su važni. Ako pobedimo Švajcarsku, videćete koliku težinu ima bod protiv Kameruna. Ne znam šta ljudi očekuju, da idemo u finale, da pobedimo Brazil? Razumeo bih katastrofu da smo izgubili dve utakmice, ali nismo. Napadački ili oprezno, formacija se neće znati sve do sutra uveče: - Možda ćemo igrati sa jednim, dvojicom ili trojicom napadača, videćete sutra. Radili smo u poslednjih nekoliko dana nešto što mislim da je trebalo. Radili smo u ofanzivi, ali i defanzivi, da se ne dešavaju onakve greške kao protiv Kameruna.

Aleksandar Mitrović je dao gol Kameruncima, dao ga je i Švajcarcima pre četiri godine. neka se ponovi...

- Sve i dalje zavisi od nas. Kad je bilo najpotrebnije, bili smo pravi, u Portugalu i Norveškoj. Verujem u prolaz, verujem u sebe - poručio je srpski golgeter.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track