00:42

Bjegović i Stojadinović u Usijaju: Ovo su 3 ključna razloga neuspeha Orlova u Kataru

kurir tv

OVO SU 3 KLJUČNA RAZLOGA NEUSPEHA ORLOVA U KATARU: Bivši fudbaleri bez zadrške o ispadanju Srbije sa Mundijala

Mundijal 2022 -

Orlovi su završili učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru porazom od Švajcarske (2:3) u poslednjem kolu grupne faze.

Njihov učinak je razočarao naciju, koja je imala astronomska očekivanja. Svi sada traže razloge takvog rezultata reprezentacije Srbije.

Zoran Stojadinović, Nikoslav Bjegović
foto: Kurir televizija

O tim razlozima govorili su gosti "Usijanja": Zoran Stojadinović, bivši fudbaler, koji je već dugo uspešan menadžer, i Nikoslav Bjegović, nekadašnji igrač Crvene zvezde i mnogih klubova u inostranstvu.

Stojadinović se vratio na kvalifikacije, objašnjavajući da nismo bili svesni da smo na Svetsko prvenstvo dospeli uz određenu dozu sreće.

- Ja bih podelio Mundijal u dve faze. Prva je kada smo se kvalifikovali na turnir, a druga turnir. Ako vratite vreme, Portugalu nije priznat gol u poslednjem minutu, čak se i nije gledao VAR. To je dobro bilo za nas, ali trebalo je da budemo svesni da smo mi u kvalifikacijama imali dosta sreće. Došli smo na Mundijal sa razmišljam da ako ne dođemo do finala, isto je kao da ništa nismo uradili. Mislim da smo tu napravili veliku grešku i da smo platili ceh - započeo je Stojadinović.

Zoran Stojadinović
foto: Kurir televizija

Dodaje da razume nameru selektora Dragana Stojkovića Piksija da podigne moral igračima, ali da je napravljena velika greška:

- Ja razumem trenera da se pravila euforija kako bi se podigao moral igračima, ali postoji neka granica. Koliko god je bio lep ispraćaj tamo, ipak su napravljene kardinalne greške u samom pristupu Svetskom prvenstvu.

Nakon toga, Bjegović je rekao da smo se proveli kao bosi po trnju suprotno našim očekivanjima, kao i to da postoje tri problema.

- Mislim da je jutro pametnije od večeri. Sigurno bi trebalo da pustimo nekoliko dana da sve prođe kako bi se analizirale mnoge stvari. Očekivanja su bila velika, a mi smo se proveli kao bosi po trnju. Za to postoji jedna izreka: "Prvo skoči pa reci hop". Sa druge strane, izgleda da smo se držali one Kubertenove izreke da je važno učestvovati. Uvek može bolje, ali gore od ovoga ne može - započeo je Bjegović, pa dodao:

Nikoslav Bjegović
foto: Kurir televizija

- Glavni problemi su glava, sistem i struka. Kada kažem glava, pod tim smatram da smo mnogo poleteli, to je naš mentalitet, nismo bili sa obe noge na zemlji. Pod sistemom smatram da moramo da se prilagođavamo protivniku, ne možemo samo da gledamo sebe. Struku ni ne znam da li imamo, pričamo o fizičkoj spremi koju ne posedujemo - smatra Bjegović.

Stojadinović se osvrnuo na fizičku spremu naših reprezentativaca i da povrede mogu da služe samo kao alibi za neuspeh.

- Niko ne igra srpsku ligu od standarnih 11 igrača. Svi su došli iz Evrope gde su odigrali 20-ak utakmica. Ta priča da nisu u kondiciji je, što kažu, nemojte da nam vređate inteligenciju. Što se tiče povređenih igrača, smatram da su nama ključni igrači odgovorili pozitivno sa pet postignutih golova. Ako se njihova fizička sprema dovodi u pitanje, to je onda samo alibi priča i mislim da ne bi trebalo da idemo u tom pravcu - rekao je Stojadinović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track