POSLE BRUKE NA MUNDIJALU PRLJAV VEŠ IZLAZI NA POVRŠINU: Otkriveno ko je naterao fudbalere Nemačke da stave ruku na usta!
Foto: AP

izgubili fokus

POSLE BRUKE NA MUNDIJALU PRLJAV VEŠ IZLAZI NA POVRŠINU: Otkriveno ko je naterao fudbalere Nemačke da stave ruku na usta!

Mundijal 2022 -

Bavili se stvarima koje nemaju veze sa fudbalom i to im se obilo o glavu...

Nemačka se oprostila od Mundijala već nakon grupne faze takmičenja.

Doživeli su poraz od Japana, igrali nerešeno sa Španijom i pobedili Kostariku, ali to nije bilo dovoljno za mesto među 16 najboljih.

Njihovo učešće ostaće upamćeno i po šokantnom potezu nemačkih fudbalera pred meč sa Japanom.

Naime, uoči utakmice prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Japana stavili su ruke preko usta tokom timskog fotografisanja.

Bila je to reakcija Nemaca na odluku FIFA o zabrani nošenja "One love" kapitenske trake u duginim bojama kojom su želeli da pruže podršku pripadnicima LGBT.

Zanimljivo, većina fudbalera nije bila za iskazivanje protesta na ovakav način. "Das Erste" otkriva veći deo tima nije imao nameru da to uradi, ali su ih naterali fudbaleri Bajerna Manuel Nojer i Leon Gorecka. Igrači bavarskog tima održalis u sastanak sa nekolicinom igrača veče pred utakmicu kako bi ih ubedili da se pridruže protestu. Džosua Kimih je pristao, a pred meč su popustili i ostali fudbaleri. Zbog toga su očigledno izgubili fokus na sam fudbal i zasluženo idu kući ranije nego što se očekivalo.

Domaći novinari odlučili su da se osvete Nemcima zbog ovog poteza. Nakon eliminacije Pancera brutalno su ih ismejali u TV programu.

Novinari i stručni analitičari katarske televizije prekrili su usta rukama i 20-ak sekundi mahali prema kamerama u potpunoj tišini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track