TZV. KOSOVO UDARILO NA PIKSIJA I SRBIJU: Zbog OVOGA su podneli žalbu FIFA!
Foto: Dado Đilas

KATAR 2022

TZV. KOSOVO UDARILO NA PIKSIJA I SRBIJU: Zbog OVOGA su podneli žalbu FIFA!

Mundijal 2022 -

Fudbalski savez takozvanog Kosova podneo je žalbu FIFA zbog navodnih "teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije'' Dragana Stojkovića i "rasističkih postupaka srpskih navijača" tokom utakmice Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.

"FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i dogadjaja kao što je SP", navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podseća da je nedavno podneo žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom "Nema predaje". Srbija i Švajcarska su igrale na zatvaranju grupne faze Mundijala. Naša selekcija je poražena sa 3:2 i time završila turnir na poslednjem mestu grupe, uz jedan osvojen bod.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track