KRISTIJANO OVAKO NEŠTO NIJE DOŽIVEO: Selektor Portugala otkrio zašto je Ronalda ostavio na klupi!
Foto: Profimedia

ODGOVORIO

KRISTIJANO OVAKO NEŠTO NIJE DOŽIVEO: Selektor Portugala otkrio zašto je Ronalda ostavio na klupi!

Mundijal 2022 -

Selektor Portugala Fernando Santoš otkrio je zašto je prvu zvezdu tima i kapitena Kristijana Ronalda na izuzetno važnom meču ostavio na klupi.

Ronaldo je od 2006. godine odigrao 20 utakmica na Mundijalima, a prvi mu se dogodilo da nije počeo meč u startnoj postavi.

Malo ko bi imao hrabrosti da ostavi Ronalda na klupi, ali Santoš je to učinio i nije pogrešio. Gonzalo Ramos je zaigrao umesto kapitena i postigao tri gola na meču, a do utakmice sa Švajcarskom imao je samo 12 odigranih minuta.

Nakon meča Santoš je objasnio svoju odluku.

"Kristijano Ronaldo i Ramos su dva različita tipa igrača. Nemam problema sa kapitenom naše reprezentacije. Prijatelji smo dugi niz godina. On je primer jednog kapitena", rekao je Santoš o Ronaldu.

Ipak, pitanje je da li je to pravi razlog. Mnogi smatraju da je Santoš želeo jasno da stavi do znanja kapitenu ko donosi odluke, posle incidenta koji se dogodio na meču sa Južnom Korejom.

Podsetimo, Santoš je na tom meču izveo Ronalda u 65. minutu i ovaj je to teško podneo. Teren je napustio uz bujicu uvreda na račun selektora, kome se to nimalo nije dopalo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track