MESIJEVA KONTROVERZNA PROSLAVA ČEKANA JE 20 GODINA! Da bi OSVETA dobila smisao ovo je morao da uradi baš U LICE Van Galu (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

NEVEROVATNA PRIČA

MESIJEVA KONTROVERZNA PROSLAVA ČEKANA JE 20 GODINA! Da bi OSVETA dobila smisao ovo je morao da uradi baš U LICE Van Galu (VIDEO)

Mundijal 2022 -

I nekoliko dana nakon haotične utakmice četvrtfinala Svetskog prvenstva ne prestaju priče o proslavi pogotka Lionela Mesija protiv Holandije, a sada je otkriveno šta tačno ona predstavlja.

Susret Argentinaca i Holanđana obeležen je brojnim sukobima fudbalera, incidentima, uvredama i udarcima, a čak je i Mesi imao problem da kontroliše emocije i ponašanje u pojedinim trenucima.

Nakon što je postigao gol sa bele tačke u 73. minutu za 2:0, Mesi je, okrenut prema klupi Holandije i selektoru Luju van Galu stavio ruke iza ušiju.

Van Gal je besno gledao ka Mesiju, a nakon utakmice fudbaler PSŽ-a je pecnuo iskusnog trenera.

- Van Gal kaže da igraju dobar fudbal, ali on samo pošalje visoke igrače na teren, pa šalje duge lopte - rekao je Leo vruće glave.

Španski mediji su brzo pronašli objašnjenje Mesijevog radovanja i prilično je zanimljiva čitava priča.

Navodno, Argentinac je bio spreman da u slučaju da se upiše u strelce proslavu posveti zemljaku kojeg je gledao kao idola dok je odrastao.

U pitanju je Huan Roman Rikelme, čuveni argentinski fudbaler koji je imao veliku karijeru.

Ono što je Mesi izveo protiv Holandije, odnosno radovanje sa malim skokom i rukama iza ušiju, bilo je karakteristično radovanje Rikelmea koji je na taj način aludirao na miša iz crtango filma "Topo Điđo".

Argentinski novinar Ernan Federiko Pačeko tvrdi da je upravo zbog toga kapiten Argentine to prekopirao.

- Za one koji su uvređeni Mesijevim stavom, napravio je isti gest kao Rikelme, neko kome je Van Gal napravio život nemogućim tokom boravka u Barseloni. Lujov problem je to što želi predvidive robote na terenu, a Roman nikada nije bio takav - poručio je Pačeko.

Lionel Mesi, Huan Roman Rikelme
foto: EPA/Leo La Valle

Rikelme je legenda Boke juniorsa, a osim za Boku i Argentinos juniorse u karijeri je igrao za Barselonu i Viljareal.

Neposredno pre dolaska u katalonski klub na leto 2002. godine, Barselonu je preuzeo upravo Van Gal, koji nije imao najbolji tretman za Rikelmea.

Vezista je najčešće igrao van svoje pozicije, a u jednom trenutku je Holanđanin prestao da ga koristi.

Nakon prve sezone u Barseloni, Rikelme je poslat na pozajmicu u Viljareal, a za Katalonce nikada više nije zaigrao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track