RODNI GRAD MU SE POKLONIO: Doček za hrvatskog selektora Dalića u Livnu
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

KATAR 2022

RODNI GRAD MU SE POKLONIO: Doček za hrvatskog selektora Dalića u Livnu

Mundijal 2022 -

Hiljade ljudi, navijača hrvatske fudbalske reprezentacije, dočekale su večeras selektora Zlatka Dalića na prepunom trgu u centru Livna, njegovog rodnog grada.

Uz zaglušujući vrisak, stihove pesme "Igraj moja Hrvatska", brojne hrvatske zastave, vatromet i upaljene baklje, okupljeni su na Trgu kralja Tomislava u Livnu pozdravili Zlatka Dalića, prenela je agencija Hina.

Dalić je stigao autobusom, a sa njim su bili i članovi njegove porodice. Voditelj ga je predstavio kao "najvećeg hrvatskog sina u istoriji".

"Hvala svima koji su navijali u BiH. Za mene je ovo posebno što ste organizovali. Ovo je moje Livno. Ovde sam rodjen", rekao je Dalić, u više navrata prekidan skandiranjem "Zlatko, Zlatko".

Hrvatska
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

On je rekao da je malo ko pre četiri godine verovao da Hrvatska može da ponovi uspeh i pozvao je mlade da slede uzor fudbalskih reprezentativaca.

"Mladi ljudi mogu da prepoznaju uzor u reprezentativcima. Za reprezentaciju igraju s puno ljubavi, vere i poniznosti. Verujte, volite svoju zemlju i sve se može uraditi", naveo je Dalić.

Udruženje vetarana IV Gardijske brigade iz Splita proglasilo je Dalića počasnim članom i uručena mu je zahvalnica.

Dalić je prošle subote predvodio Hrvatsku do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru, pobedom protiv Maroka 2:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track