SRBIJI NE TREBA MOJ SAVET! Selektor Amerike iznenadio posle poraza od Nemačke na pitanje o Orlovima
Foto: NISHIKAWA, Tomoyuki / AFLO / Profimedia

mundobasket

SRBIJI NE TREBA MOJ SAVET! Selektor Amerike iznenadio posle poraza od Nemačke na pitanje o Orlovima

Mundobasket -

Košarkaši SAD poraženi su od Nemačke u polufinalu Mundobasketa u Manili rezultatom 111:113

Stiv Ker selektor Amerike objasnio je razloge poraza svoje ekipe.

"Nemačka je odigrala fantastično i zasluženo je u finalu. Kad god smo napravili neku seriju, oni su odgovorili pogotkom ili skokom u napadu. Ponosan sam na svoje momke kako su borili. Glavno što smo izgubili je što nismo igrali odbranu, jako teško je čuvati na primer Denisa Šrudera. Neverovatan je opasan, pravili smo i neke greške, nismo ga držali pod kontrolom i toliko nam je naudio. Imamo snažne igrače koji mogu da igraju kombinovanu odbranu, ali su nas oni ipak nadigrali", rekao je Stiv Ker.

Smatra da teško jedan tim može da igra svako leto zajedno.

"Mislim da je nerealno da istih 10 igrača budu deo reprezentacije svako leto... Uživam da sam u reprezentaciji, ali je drugačije to za nas i ostale timove, dobro je i što imamo dubinu što se tiče igrača, i sviđa mi se više trenera i igrača ima priliku da predstavlja SAD na velikim takmičenjaima", poručio je selektor SAD:

FIBA pravila?

"Mislim da je to veliko iskustvo za sve igrače, za napredak u njihovim karijerama, da se takmiče na najvišem nivou. Svi vole što su deo nečega ovakvog. Ne mogu da budem ponosniji kako su se momci ponašali i igrali prethodnih nedelja, ovaj tim je zaslužio da osvoji titulu, ali to nismo uspeli. Predstavljali su zemlju na neverovatan način". "Ova igra je teška, nije više 1992. godina... Timovi su bolji, nije lako osvojiti Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre".

Upitan je da li ima neki savet za Srbiju protiv Nemačke?

"Njima ne treba moj savet, oni sjajno rade svoj posao".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track