U BOJ KRENITE JUNACI SVI! Srbija igra za ISTORIJU i BESMRTNOST! Momci, zgrabite to ZLATO - ZASLUŽILI STE GA!
Foto: Dado Đilas

dan za svetsku titulu

U BOJ KRENITE JUNACI SVI! Srbija igra za ISTORIJU i BESMRTNOST! Momci, zgrabite to ZLATO - ZASLUŽILI STE GA!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14.40 po srednjeevropskom vremenu igra protiv slekcije Nemačke finale Svetskog prvenstva u Manili.

Bez pompe i prevelikih očekivanja Orlovi su ispraćeni na Daleki istok. Ruku na srce, nakon brojnih otkaza velikih zvezda naše reprezentacije javnost je većinski unapred prežalila sastav koji je otišao u Manilu. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo euforija rasla i ljudi su počeli da veruju da ovaj tim može da napravi nešto veliko. I zaista, ovi čudesni momci uspeli su da naprave nešto što ni najveći optimisti nisu očekivali od njih - dogurali su do velikog finala Mundobasketa i pokazali da je Srbija zaista zemlja košarke i da se kao takva nikada ne sme potceniti!

"Mi smo uvek Srbija. Zapamtite! Kakav god tim da dođe" izgovorio je sa suzama u očima Aleksa Avramović nakon plasmana u finale Svetskog prvenstva i stavio do znanja svima koji su unapred otpisali naše košarkaše da su se grdno prevarili.

Košarkaši Srbije
foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Pred start turnira nisu se rasipali obećanjima. Verovali su jedni u druge, u svoju snagu, kvalitet i naporan rad koji su uložili. Za kratko vreme stekli su međusobno poverenje i postali pravi tim koji je napredovao i rastao iz meča u meč. Njihova srčanost, zalaganje i borbenost nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Pokazali su karakter i duh zajedništva i dokazali da Pešićeva rečenica "Svi za jednog, jedan za SVI" nije obična fraza - da ovaj tim zaista odlikuje taj moto.

Ovi momci su najlepši dar za Srbiju! Postali su sinonim za jedinstvo - izgaraju jedan za drugoga na terenu i van njega, nema podela i klanova, dišu kao jedan i drže se zajedno bez obzira na sve i zato su sada tu gde jesu.

košarkaši, košarkaši Srbije, Orlovi
foto: Starsport©

Kakav god da bude ishod danas, oni su naši šampioni, heroji Srbije i istinski ponos ove zemlje. Srebro, kome se malo ko nadao, već je u džepu, ali ova veličanstvena grupa momaka se time ne zadovoljava. Sam kraj ove nestvarne bajke u Manili žele da ispišu zlatnim slovima.

Verujemo da će uspeti, zaslužili su!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track