MILUTINOV POSLE PORAZA U FINALU: Nisam bio na svom nivou, teško mi je
Foto: Dado Đilas

mundobasket

MILUTINOV POSLE PORAZA U FINALU: Nisam bio na svom nivou, teško mi je

Mundobasket -

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Milutinov rekao je da mu je teško što je finalni meč Svetskog prvenstva protiv Nemačke odigrao loše, ali je i istakao da je srebrna medalja veliki uspeh.

"Nisam bio na nivoa kao na čitavom turniru i mnogo mi je teško zbog toga. Srebro je veliki uspeh, moglo je i bolje, ali niko sem možda nas i trenera nije verovao, ali pokazali smo timsku igru tokom čitavog turnira i... Samo treba da radimo, verujemo u sebe i doći će to zlato jednog dana", rekao je Milutinov, prenosi Mocartsport.

Košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da osvoji titulu šampiona sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Manili izgubila od Nemačke sa 77:83.

Milutinov je naveo da je Nemačka zasluženo osvojila zlato, da je čeo turnir odigrala odlično i dodao da se nada da će Srbija sledeće godine "napraviti korak više".

Centar Olimpijakos, koji je finale završio sa samo dva postignuta poena, naveo je da je celu utakmicu pokušavao da pronađe svoj ritam.

"Udvajali su me, tražio sam svoj ritam, pokušavao malo i na silu da nađem sebe, nisam uspevao kroz čitavu utakmicu i krivo mi je... Šta je, tu je, gotova je utakmica, moram da nastavim da radim bolje i da se spremim za sledeću godinu", rekao je Milutinov.

Vanja Marinković je istakao da je njegova ekipa ima za čim da žali, ali je istakao da je Srbija napravila veliki uspeh.

"Dali smo maksimum, mogli smo da budemo sa svojima ovog leta, okupili smo se u julu u Staroj Pazovi. Na kraju se sve isplatilo, igrali smo finale protiv Nemačke. Veliki je ovo uspeh, ali imamo za čime da žalimo. To je sport", rekao je Marinković.

On je naveo da su nemački košarkaši u finalu "više grizli".

"Tako sam ja video, možda grešim. Izašli su bolje od nas u drugom poluvremenu", rekao je Marinković.

Srbija je u finalu igrala bez pomoći Ognjena Dobrića koji se povredio na samom početku utakmice.

"Šegi je važan igrač za naš tim. Povredio se u drugom minutu, hteo je da se vvrati. Pokušao je, vozio je bicikl, ali nije mogao", rekao je Marinković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track