Najnovije vesti

UDOVIČIĆ: Sportom protiv droge i alkoholizma
Foto: Zorana Jeftić

Obrenovac primer

UDOVIČIĆ: Sportom protiv droge i alkoholizma

Ostali sportovi
Ministar je pozvao sve opštine u Srbiji da, poput Obrenovca, ulažu u sport, jer to nije trošak, već investicija u zdravlje i bolju budućnost naše dece

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas beogradsku opštinu Obrenovac uz poruku da je jedan od osnovnih zadataka države briga o zdravlju nacije, u čemu je sport među ključnim elementima.

"Jedan od osnovnih zadataka države je da brine o zdravlju nacije, a upravo je sport glavni saveznik u borbi protiv sve veće narkomanije i alkoholizma među mladima. Model ulaganja u sport koji je osmišljen u Obrenovcu pravi je primer kako se sportom možemo uspešno boriti protiv ovih poroka", rekao je ministar Udovičić tokom današnje posete Obrenovcu.

On je, nakon posete Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi i fudbalskom klubu Radnički u kojem deca treniraju o trošku opštine, poručio da bez redovne fičičke aktivnosti od malih nogu ne može biti ni u potpunosti zdrave nacije.

"Ministarstvo i ja lično uvek ćemo podržati ideje, projekte i aktivnosti koje našu decu usmeravaju na sport", kazao je Udovičić.

Ministar je pozvao sve opštine u Srbiji da, poput Obrenovca, ulažu u sport, jer to nije trošak, već investicija u zdravlje i bolju budućnost naše dece.

"Ovakav model je za svaku pohvalu i pozivam i ostale gradove i opštine da, u okviru svojih mogućnosti, izdvoje sredstva za školski i rekreativni sport. U vreme krize kada roditelji često imaju samo za najosnovnije, Ministarstvo, ali i opštine trebalo bi finansijski da pomažu da se ispuni jedna od najvažnijih stvari za zdravlje, a to je bavljenje sportom", poručio je Udovičić.

Rukovodstvo opštine Obrenovac osmislilo je model kako da podstaknu deca i omladina da se bave rekreativnim i amaterskim sportom.

Svoj deci i omladini omogućeno je da besplatno treniraju sport po izboru, a mlađi osnovci dva puta godišnje, zimi i leti, imaju priliku i za rekreaciju na srpskim planinama.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...