SIMONOVIĆ: Trenutno ne razmišljamo o tituli, Partizan glavni konkurent

Počinje ABA liga

SIMONOVIĆ: Trenutno ne razmišljamo o tituli, Partizan glavni konkurent

Košarka -
Zvezda uvek ima najviše ciljeve, a bitno je da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, rastemo i napredujemo zajedno, rekao krilni igrač crveno-belih

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je danas da crveno-beli ne razmišljaju o osvajanju Jadranske lige, iako ih mnogi svrstavaju u glavne favorite za titulu.

"Potrebno nam je vreme da se uigramo i bolje upoznamo, ali verujem da će sve to doći kada bude najpotrebnije. Zvezda uvek ima najviše ciljeve, a bitno je da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, rastemo i napredujemo zajedno. Svesni smo da nas mnogi vide kao jednog od glavnih favorita za titulu, ali trenutno ne razmišljamo o njoj", rekao je Simonović.

Krilni košarkaš kao glavnog konkurenta za vrh i trofej Jadranske lige vidi Partizan, dva hrvatska tima Cedevitu i Cibonu, ali i Budućnost i Olimpiju.

Ekipa Dejana Radonjića na otvaranju sezone u subotu od 17 sati gostuju ekipi Širokog.

"Poznato je da je Široki uvek neugodan na domaćem terenu, videćemo šta će biti. Nema opuštanja, moramo da odigramo maksimalno i pozitivno otvorimo sezonu", istakao je Simonović.

Crvenu zvezdu posle 13 godina očekuje i nastup u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, gde će u grupi D igrati sa Panatinaikosom, Makabijem, Laboralom, Lokomotivom i pobednikom kvalifikacija.

"Imamo najtežu grupu, ali je svakako veliki izazov igrati Evroligu. Borićemo se i daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", zaključio je Simonović.

Crveno-beli će prvi meč u Evroligi odigrati u Beogradskoj areni 17. oktobra protiv Lokomotive Kubanj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track